CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu yıl 734’üncüsü gerçekleşen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde Yörükleri yalnız bırakmadı.
Söğüt’te 11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 734. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, son dönemde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri nedeniyle buruk geçti.

Bazı programların iptal edilmesi nedeniyle daha çok anma etkinlikleriyle geçen törenlere bu yıl, daha önce yılların aksine Başbakan ve Bakanlar da katılmadı. Türkiye’nin birçok ilinden şenliklere akın eden Yörüklerin bu sene az olması dikkat çekti.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise devlet protokolünün ilgi göstermediği Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde Yörükleri yalnız bırakmadı. Söğüt’e giderek Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörüklerin açtığı çadırlara konuk olan Tüzün, Yörüklerle sohbet etti.

Söğüt’te esnaf ziyaretlerinde bulunan, kahvehanelere konuk olarak vatandaşlarla sohbet eden Tüzün, 7 Haziran seçimlerinden sonra neden hükümet kurulamadığını anlattı. Milletin sandıkta gösterdiği iradenin anayasa darbesiyle ayaklar altına alındığını, koltuk uğruna ülkenin kan gölüne dönüştürüldüğünü ve her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda yeniden seçime gidildiğini söyledi.

Tüzün, “Her gün bir ocak şehit haberleriyle yanarken Söğüt şenlik içerisinde olamazdı. Gün, Ertuğrul Gazi'nin ve Yörüklerin deyimiyle toprak ve bayrak, yani vatan ile özgürlük timsali bayrağımızı daha da yüceltmek, yine Ertuğrul Gazi'nin vasiyetine sahip çıkarak, 'Terazisi dirhem şaşmaz' ahlak ve hukuk anlayışına sıkı sıkıya sahip çıkmak günüdür” dedi.

Editör: TE Bilişim