Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Ayasofya Cami imamı Mustafa Demirkan’a sahip çıkan İnhisar Kaymakamına tepkiler gelmeye devam ederken Milletvekili Yaşar Tüzün, Kaymakam Açıkgöz’ün derhal görevden alınması gerektiğini dile getirdi.

Ayasofya Cami İmamı Mustafa Demirkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağladığı programda, Atatürk’e yönelik olduğu iddia edilen “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözlerini sarf etmişti.

İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz de sosyal medyadan İmam Mustafa Demirkan’a sahip çıkan bir paylaşımda bulunmuş ve , “Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah'ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha göstermişlerdir.” ifadelerine yer vermişti.

Kaymakam Açıkgöz, daha sonra bu paylaşımını sosyal medya hesabından silmişti. Milletvekili Yaşar Tüzün, Kaymakam Açıkgöz’ün paylaşım yaparak daha sonra sildiği twitte ilişkin, “Yalakalık uğruna Twit atıyorsun, sonra korkudan siliyorsun. Yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imamı savunan İnhisar Kaymakamını kınıyorum.İnhisar ilçemize yakışmayan bu zat'ın derhal görevden alınmasını Bilecik halkı adına talep ediyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim