CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, 7 Haziran seçimleri öncesi propaganda kampanyasına hız verdi. Bir yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cuma günü saat 16.00’da yapacağı Bilecik mitingi için koordinasyon çalışmalarına katılan Tüzün, bir yandan da kamu kuruluşlarına, fabrikalara, sivil toplum örgütlerine ve esnafa ziyaretlerini sürdürüyor.

Tüzün, ilçe başkanları ile yaptığı koordinasyon toplantısında, “Mitingimiz, Bilecik’in son yıllarda gördüğü en görkemli miting olacak. Anadolu’nun Kemali’nin yalnız olmadığını göstereceğiz. Genel Başkanımızı, ana muhalefet lideri olarak karşılayıp ana muhalefet lideri olarak karşılayıp Başbakan olarak uğurlayacağız” dedi.

Tüzün, daha sonra Bilecik Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hastalara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu, hasta yakınlarıyla sohbet etti.

HASTANE ÇİLESİ BİTECEK

Devlet Hastanesi binasının eski ve yetersiz olduğuna dikkat çeken Tüzün, “Bilboardları yeni hastane yapıyoruz diye afişlerle dolduranları gelip hastanemizi görmeye davet ediyorum. Hem doktorlar, hem hastalar ve yakınları burada çile çekiyor. Hastane konusu AKP’nin tam bir fiyaskosudur. Yıllardır yer tespiti yapmaya çalışıyorlar. Biz kısa süre içinde Bilecik’e, bölgenin en modern hastanesini kazandıracağız. Bilecik’in hastane çilesine biz son vereceğiz” dedi.


DEVLET ÇALIŞANINA GÜVENECEK

Kamu kuruluşlarını ziyaretinde devlet memurları ile sohbet eden, CHP iktidarında memurlara yönelik her türlü baskı, ayrımcılık ve kayırmacılığa son verileceğini anlatan Tüzün, yapılacak kamu yönetimi reformunun ayrıntılarını şöyle sıraladı:

.Kamu Personel Yönetimini Yeniden Yapılandıracağız

.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu sadeleştireceğiz.

.Personel yönetimini, özerklik, katılımcılık ve yönetişim ilkeleri doğrultusunda düzenleyecek ve denetleyecek merkezi bir birim kuracağız.

.Oluşturulacak yeni personel rejiminde, yerel birimlerin, kendilerinde çalışan ve çalışacak personel konusunda özerk olabilmelerini sağlayacağız.

.Devletin kendi çalışanına güven duymasını sağlayacağız.

.Kamuyu yeniden temel bir istihdam alanı haline getireceğiz.

         .Tüm kamu görevlilerinin yetki ve sorumluluklarını açık bir şekilde tanımlayacağız.

.Çalışanların kendileri ile ilgili konularda karar alma süreçlerine daha fazla dâhil olacağı bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.

İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ

         Tüzün, fabrika ziyaretlerinde de işçilerle birlikte yemek yedi. İşçilere, 8 Haziran’dan sonra CHP iktidarında asgari ücretin 1.500 lira olacağı müjdesini tekrarlayan Tüzün, 8 Haziran’da herkesi göreve davet ederek şunları söyledi:

         “Seçimi kaybedeceklerini anlayınca her türlü yalana, hileye, dolana başvuruyorlar. 8 Haziran kritik bir tarihtir. Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola sürükleniyor. Bu gidişe dur demek için herkesi elini taşın altına sokmaya, CHP’ye oy vermeye, sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum.”

         Yaşar Tüzün gece düğünlere katıldıktan sonra ise Erzurumlular ve Sinoplular Derneklerini de ziyaret etti. 

Editör: TE Bilişim