SON 4’TE GÖSTERİLİYOR

Ankara Çankaya Belediye Başkan aday adayı olan Yaşar Tüzün, ulusal basında son 10 aday arasında gösterilirken ensonhaber.com internet sitesi haberine göre Top10’da yerini aldı.


Önceki gün  Vatan Gazetesi’nin haberine göre Yaşar Tüzün, mevcut Başkan Bülent Tanık’ın yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile birlikte son 4’de gösterilirken, aday belirlenmesinin son günlerde kesinlik kazanacağı belirtiliyor.

Bilecik Eski Belediye Başkanı, 22. ve 23. Dönem Bilecik Milletvekili  Yaşar Tüzün’ün

Ulusal basında çıkan haberi şu şekilde:

Odunu koysak kazanırız" dedikleri ilçe için rekor başvuru

Dev metropollerin bile aday adaylığını çeşitli formüllerle çözen partinin, 29 aday adayının başvurduğu ilçedeki tercihini yine son gün açıklaması bekleniyor.

KAZANMA GARANTİLİ

“Kazanma garantili” olarak görüldüğü için CHP içinde adeta hücum edilen ve “en gözde koltuk” olarak tam 29 aday adayının başvurduğu Başkent’in en büyük ilçesi Çankaya adayının yine YSK’ya başvurunun son gününe kalacağı belirtiliyor.

Mevcut Belediye Başkanının da aday adayı konumunda olduğunu hesaplayan CHP yönetimi, olası bir aday değişikliğinde hem tepkilerin büyümemesi, hem çok sayıda aday adayının küskün olarak kampanyaya zarar vermemesi, hem de hizmetlerin aksamaması için “son gün” formülünü devrede tutuyor.

ÇANKAYA TOP 10 LİSTESİ

Çankaya’nın “Top 10″u olarak öne çıkan isimler şöyle: Bülent Tanık, Durdu Özbolat, Bekir Ödemiş, Haydar Yılmaz, Av. Necati Yılmaz, Yaşar Tüzün, Perihan Sarı, Emel Yıldırım, Ekrem Kerem Oktay, Alper Taşdelen.

Çankaya adayı son gün belli olacak

CHP’nin Ankara’da ise en sıkıntılı ilçesi Çankaya. Mevcut Başkan Bülent Tanık’ın yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, eski Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş’in bulunduğu 30 dolayında aday adayı yarışıyor. Ankara’da büyükşehire MHP kökenli Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi nedeniyle partide “denge” için Çankaya’da da “Alevi-sol” dengesinin gözetileceği konuşuluyor. Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen ile Özpolat’ın isimleri bu çerçevede değerlendiriliyor. Ancak henüz bir aday üzerinde netleşmeyen CHP yönetiminin Tanık’la yola devam da edebileceği belirtiliyor. Yenimahalle’de mevcut başkan Fethi Yaşar’ın yeniden aday gösterileceği kesinleşirken CHP yönetimi Keçiören, Sincan gibi kendisinde olmayan muhafazakâr seçmenin ağrlıklı olduğu bazı ilçeleri ise Mansur Yavaş’ın tercihine bırakma eğiliminde.

 

Editör: TE Bilişim