CHP'de yeni grup başkanvekilleri ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi için, parti grubu basına kapalı toplandı.

         CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün oldu. TBMM içerisinde sevilen ve saygı gören Tüzün, Deniz Baykal'dan sonra partinin ikinci ağır taşı olma konumunda.

         TÜZÜN İDDİALI GELDİ

         En çekişmeli yarış ise Akif Hamzaçebi'nin oturduğu Meclis Başkanvekilliği için oldu. Bu göreve yeniden aday olan ve 2 yıldır TBMM Başkanvekilliğini yürüten İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi kullanılan oyların 48'ini alırken, rakibi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün 76 oy aldı. Bu sonuçla CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün oldu. Başkanlık sistemine ilişkin uyum yasalarının da görüşüleceği, erken seçim tartışmaların da gündemde olduğu zor bir dönemde Genel Kurul oturumlarında kürsüye çıkarak Meclis'i yönetecek olan Tüzün, gerektiğinde Cumhurbaşkanlığına vekalet görevini de üstlenecek.

         Yaşar Tüzün, CHP’nin kapalı yapılan grup toplantısında ilk turda seçimin ciddi bir farkla sonuçlanmasının ardından kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı. Tüzün, “Kritik bir dönemde Başkanvekilliği gibi onurlu bir göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bu süreçte tüm arkadaşlarımın desteğini esirgemeyeceğine inanıyorum” dedi.

Tüzün, 2 yıl boyunca CHP adına TBMM Başkanvekilliğini yürütecek. CHP’de Grup Başkanvekilliğine Engin Altay ve Özgür Özel yeter sayıya ulaşarak yeniden seçildi. 3. aday için 4. tur seçiminin yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim