CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kaos Anayasası diye nitelendirdiği anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seçimler ile ilgili soru soraraken, Bakan soruya cevap bile veremedi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden yeni anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri CHP Milletvekillerinin sert muhalefeti ile devam ediyor. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Meclis’te devam eden yeni anayasa değişikliği ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlamasını istediği soruda şunları yöneltti:


“Kanun ile ilgili sayın Bakana çok teknik bir soru sormak istiyorum. Sayın bakan salt çoğunluk soruşturma başlayabilmesi için 301 imza ile önerge veriliyor. Beş bölü üç (5/3) yani 360’la da soruşturma kararı veriliyor. 401’le de sevkediliyor. Ancak 301 yani salt çoğunlukla teklif edilmesiyle soruşturma başlaması arasında Cumhurbaşkanı Meclisi tek taraflı fesih edebiliyor. Hal böyle olunca yeni Meclis ve yeni Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar 3 ayda bir Türkiye seçime mi gidecek? Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nın Meclisi fesih etme yetkisini tek taraflı veriyorsunuz. Bu sürecin 3 ayda bir tekrarlanmasını mı düşünüyorsunuz?”
Editör: TE Bilişim