Korkmaz Kesik

Ak Parti Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, geçtiğimiz günlerde HDP il binasından parti bayraklarının indirilmesi olaylarını değerlendirdi. CHP Milletvekili adayı Tüzün, olayların sorumlusunu Ak Parti iktidarı olduğunu söylerken, Ak Parti Milletvekili Adayı Kurtulmuş, ‘suçlamalar yersiz’ yorumunda bulundu.

“Suçlamalar yersiz”

Muhalefetin olayların Ak Parti iktidarın politikasından kaynaklandığı iddiasını yanıtlayan Kurtulmuş, muhalefetin suçlamalarını kabul etmezken, ‘Ak Parti’nin bu zamana kadar kardeşlik adına yaptıkları ortada iken böyle bir suçlamanın yersiz’ dedi. Kurtulmuş, “Ak Parti’nin bu zamana kadar kardeşlik adına yaptıkları ortada iken böyle bir suçlamanın yersiz. Yaptıklarımız zaten ortadadır. Şehitlerin gelmesini kim ister? Hiç kimse istemez. Hiç kimsenin istemediği manzaralara biz son verdik.” ifadelerini kullandı.  

“AKP, Öcalan’la müzakere ediyor”

Yaşanan olaylardan ötürü Ak Parti iktidarının sorumlu olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, barış sürecinin olmasını gerektiğini savunurken Ak Parti’nin bu süreci PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la yürüttüğünü söyledi. Tüzün, “Türkiye’de barış sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Ak Parti’nin başta ana muhalefet partisinden, muhalefet partilerinden sakladığı bir gerçek var. Barış süreci vatandaşlar, sivil toplum örgütleriyle değil direk Abdullah Öcalan ile müzakere ederek gerçekleştirmesi bizim tepkimizdir. Biz elbette barış sürecini isteyen bir siyasi partiyiz. Bu olmalıdır. Bu ülkeye barışın mutlaka gelmesi gerekir. Ama AKP ve Öcalan çizgisinde yapılan müzakereden dolayı Türkiye bu noktaya gelmiştir. Bunun da tek sorumlusu AKP’dir.” dedi.

Editör: TE Bilişim