Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 2. Yasama yılı 1 Ekim itibari ile başladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başlayan 2. Yasama yılı İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurula konuşmasıyla devam etti.

TBMM’nin 27. Dönem 2. Yasama yılı başlamasıyla birlikte önceki dönem TBMM Başkanvekili seçilen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün bu dönemde CHP içerisinde yapılan Başkanlık Divanı Seçimlerinde aday olmayıp, TBMM’nin önemli komisyonlarından biri olan İçişleri Komisyonu’nda ‘CHP Grubunun Başkanı’ olarak görev üstlenecek.

TBMM Önceki dönem Başkanvekili olarak Bilecik’in her türlü sorunlarını Meclis gündemine getiren Tüzün bu dönemde de Bilecik ve Türkiye sorunlarını hem Genel Kurul’da hem de İçişleri Komisyonunda gündeme getireceğini ve takipçisi olacağını söyledi.

Tüzün yaptığı açıklamada “Önceki Dönem CHP Grubunda yapılan seçimde TBMM Başkanvekili olarak seçildim. Bu süre içerisinde seçilmiş olduğum makamı layıkıyla temsil ettim, Bilecik’imizde yapılması gereken sorunlarını tespit ederek çeşitli Bakanlıklardan sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve başarıyla görevimizi tamamladık. 27. Dönemde önemli komisyonlardan biri olan İçişleri Komisyonunda CHP Grubunun Başkanı olarak görev yapacağım, bu dönemde de gerek İlimizin gerekse Türkiye’mizin sorunlarının çözümü adına şahsım ve partim adına önemli bir sorumluluk alarak gereğini yapacağım. Vatandaşlarımızın TBMM’de her zaman açık bir kapılarının olduğunu bilmelerini istiyorum. 27. Dönemin 2. Yasama yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim