CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda 30 Haziran Perşembe günü, saat 14.15’te kürsüye çıkarak, her bayram kara yollarını kan gölüne çeviren trafik terörü için sürücüleri uyaracak.  Tüzün ayrıca, kameralı otomatik trafik denetleme sistemi aracılığıyla kesilen yüksek miktarlı trafik cezalarına dikkat çekecek.

Edinilen bilgilere göre, Tüzün konuşmasında başta Bozüyük olmak üzere Türkiye’nin çoğu il ve ilçelerinde uygulamaya başlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) aksaklıklarını gündeme getirecek.  Tüzün, belediyelerin TEDES sistemini trafiği düzenlemek, kazaları önlemek ve hata yapma ihtimali olan sürücüleri uyarmak amacıyla değil, gelir kaynağı olarak gördüğüne dikkat çekecek. Kameralı trafik denetleme sistemi ile sürücülere otomatik olarak yüksek cezalargönderildiğini belirten Tüzün, hükümete TEDES aracılığıyla ne kadar ceza kesildiğini soracak.

Tüzün’ün Perşembe günü saat 14.15 sıralarında TBMM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşması TRT 3 üzerinden yayınlanan TBMM TV’den izlenebilecek. 

Editör: TE Bilişim