Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında bir katta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin büyük şekilde asılarak,bir alt kata ise Mustafa Kemal Atatürk resminin bulunduğu küçük bir flama asılmasına yönelik tepkileri kamuoyu günmenie getirmiştik. Tepkilerin büyümesi üzerine CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, konuyu meclis gündemine getirdi. Tüzün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle soru  önergesi verdi. Tüzün, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü hakkında inceleme ve araştırma yapılıp yapılmadığını sordu. Tüzün’ün verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde yurt genelinde yapılan anma törenleri, O’nun aziz hatırasına saygısızlık olarak değerlendirilen bazı olumsuz uygulamalara sahne olmuştur.

Seçim bölgem Bilecik’te de bu yıl 10 Kasım’da,  İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının üst katına büyük boy Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri asılırken, Büyük Önder Atatürk aşağılanmak istercesine alt kata ve küçük boyutta bir flama asılmakla yetinilmiştir. Vatandaşların, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığın düzeltilmesi istekleri ise karşılıksız bırakılmıştır. Bu çerçevede;

Böyle bir uygulamayı doğru buluyor musunuz?

“Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” uyarınca, Bilecik’te 10 Kasım anma törenleri program belirlenmesi amacıyla komite çalışması yapılmış mıdır?

Komite tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, Anma törenlerinin ruhuna uygun olarak Atatürk posteri asılması için bir talimat gönderilmiş midir?

Ülkemizin kurtuluşuna önderlik eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ünanısına saygısızlık yapan İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki bu olayla ilgisi inceleme ve araştırma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili kurum yöneticileri hakkında soruşturma açılmışsa sonucu nedir?”

Editör: TE Bilişim