Bilecik Belediyesi öncülüğünde “Bilecik için söyle” projesi kapsamında ilimizin yerel sanatçılarının hazırladıkları klip önceki gün youtube üzerinden yayına verildi.

            Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Şeyh Edeba’linin Osman Gazi’ye nasihatini okuduğu, ilimizin yetiştirdiği profesyonel ve yerel sanatçıların seslendirdiği klibin yönetmenliğini ve çekimlerini Ayhan Çil ve ekibi hazırladı.

Yaklaşık 3 aylık bir süreçte hazırlanan klipte ilimizin tanınmış simaları ve sanatçıları Gölpazarı ilçemize ait “Payton geldi meyhaneye dayandı” türküsünü seslendirdiler. İlimizin tanınmış simalarının ve yerel sanatçıların seslendirdiği türküye, Belediye Başkanı Selim Yağcı Şeyh Edebali’nin nasihatini seslendirip,  Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan da  Şeyh Edabali’nin sözlerini seslendirerek eşlik ederken, ortaya herkesi duygulandıran, tüylerini ürperten bir eser çıktı.

Ben şahsen dün sabah izlediğimde oldukça duygulandım ve tüylerim diken diken oldu. Emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere bir çok   arkadaşı telefon ile arayıp tebrik ettim.

İlimizin ve ilçelerimizin tarihi yerlerinin tanıtımında gerçekten önemli bir kültürel proje olan klipte birde havadan çekilen Hürriyet Mahallesi’nin görüntüsü ilgimi çekti. Kayı Boyu Camii’nin ve etrafındaki düzenli yapılaşma sanki bana başka büyük bir şehrin kentsel dokusu hissini uyandırdı. Benim dahi bildiğim fakat görmediğim tarihi yerlerimizin klip eşliğinde sunulması Bilecik’e turizmi açısından oldukça önemli sonuçlar doğuracak düşüncesindeyim.

Haberi gazetemiz ve internet sitemiz yarin11.com’da klip ile birlikte yayına verdiğimiz andan itibaren çok sayıda tıklanma oranı aldık. Bunun yanı sıra internet sitemizden klibi izleyen il dışından birçok kişi dahi beni arayarak Bilecik’in bu şekilde tanıtımının çok güzel olduğundan bahsetti.

Sonuç itibari ile 3 aylık uzun uğraşlar ve çalışma neticesinde ortaya çıkarılan enfes bir klip olmuş. Seyredenlerin tüylerini ürperten klipte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Emeğinize, elinize, ağzınıza sağlık. 

Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

www.youtube.com/watch