Gelişen dünyada artık yabancı dil bilmek her zamankinden daha büyük bir önem taşıyor. Kariyer basamaklarını tırmanırken, çok uluslu şirketlerde çalışırken, ya da sadece kişisel gelişim için en azından bir yabancı dil bilmek şart. Bu konuda kendini kanıtlamış kurumların başında gelen Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu artık Bileciklilerin hizmetinde.


Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmış, 131 temsilcilikle en yaygın yabancı dil eğitim kursu olan Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları, eğitimlerini her okulunda belli bir standart içinde sürdüren uluslararası bir marka. Köklü dil eğitim anlayışını çağdaş yöntemlerle sürekli yenileyen Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu, 1911 yılından beri hizmet veriyor ve eğitim kadrosunun kalitesini sürekli koruyarak başarısını devam ettiriyor.

Bütün eğitimlerinde %100 ÖĞRENME GARANTİSİ veren dil okulu, 2012.R006 kod numarası ile AVRUPA BİRLİĞİ’nce akredite edilmiş TÜRKİYE’DEKİ TEK DİL KURSU. Amerikan Kültür; 2010, 2011 ve 2012 yıllarında “Hizmet kalitesine en çok güvenilen marka” seçilerek tüketici kalite ödülünü, 2011 yılında da Avrupa Birliği Özel Kalite Ödülü’nü almaya da hak kazandı. Sizler için Bilecik Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu kurucusu İsmail Üzülmez ile röportaj gerçekleştirdik.

 

Bize Amerikan Kültür Eğitim Kurumları ve amacı hakkında bilgi verebilir misiniz?

 “Dünyanın en büyük yabancı dil kurslarından biri olan ve Türkiye’de tüm yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan kuruluşlardır yani Amerikalı değiliz ve herhangi bir dini cemaatle bağlantımız yok. 1911 yılından beri amacımız, ülkemizin manevi ve kültürel değerlerini bilen, dünyanın her yerinde gerek yabancı dili gerekse davranış ve bilgisiyle bu güzel ülkeyi, en üst düzeyde temsil edebilen öğrenciler yetiştirmektedir.”

Bilecikliler neden Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu’nu tercih etmeli?

 “Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu olarak bütün öğrencilerimizi gözetim altında tutarak, yabancı dil becerilerinin geliştirmek için uyguladığımız sistemle kişiye özgü çözüm önerileri sunmaktayız. İngilizce gelişiminizi en iyi şekilde yapabilmek için elimizden gelen ne varsa öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Gerek aktivite sınıfları gerek konuşma sınıfları gerekse sizlerden gelen öneriler doğrultusunda oluşturabileceğimiz diğer gelişim yardımcılarıyla olabilecek en kısa ve en kalıcı İngilizce ile sizlerin yanındayız. Bunun yanında teknolojik avantajları da sonuna kadar kullanıyoruz. Akıllı telefon, Tablet veya Bilgisayar kullanarak öğrencilerin kelime öğrenmelerini maksimum düzeye çıkartıyoruz. Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursunun eğitimini ilk 16 ders saatinde deneyebilir, memnun kalmazsanız kaydınızı sildirebilirsiniz.


Genel İngilizce Kur Programları nelerdir?

 “Genel İngilizce programlarında Avrupa Dil Pasaportuna uyumlu eğitim uygulanır. Dil düzeyi göstegeleri A1 - A2 - B1 - B2 - C1 - C2 şeklinde toplam 6 kuru ifade eder. Kursiyerlerimiz kuruma geldiğinde Ücretsiz olarak seviye tespit sınavına tabi tutulurlar ve seviye tespit sınav sonucuna göre Dünya standartlarında hangi seviyede çıkarlar ise o seviyeden eğitime başlarlar.”

İngilizce unutulur mu? Kursunuzda İngilizce öğrenen öğrenciler unutmamak için ne yapıyorlar?

Öncelikle öğrencilere bol bol kitap okumalarını öneriyoruz. Bunun yanında yabancı filimler ve diziler hem günlük konuşma dilinin ilerlemesinde hem de İngilizcenin unutulmamasında önemli rol oynuyor. Fakat yabancı filmleri ve dizileri İngilizce seslendirmeli ve İngilizce alt yazılı olarak izlemeleri gerek. Bizim kursumuzda eğitim gören öğrencilerin İngilizceyi unutmama konusunda en büyük avantajı ise ONLİNE İNGİLİZCE EĞİTİMLERİ. Teknoloji artık öğrenim gören tüm öğrencilerimizin yanında. Öğrencilere verdiğimiz online İngilizce eğitim seti 4 seviyelik (A1 – A2 – B1 – B2) Self Learning yani kendin öğren kitabı + 5 yıl boyunca kullanabilecekleri A1 – A2 – B1 – B2 online eğitimlerini kapsamaktadır. Yetişkin kurslarına kayıt yaptıran tüm öğrencilere bu set ÜCRETSİZ olarak verilir. Akıllı telefon, tablet veya bilgisayar ve internet olan her yerden ulaşabilir ve 5 yıl boyunca ilgili sitemizden dersleri takip edebilir, tekrar tekrar dersleri izleyebilir aynı zamanda alıştırma yapabilirler. Bu sayede unutmak şeyle dursun 5 YIL boyunca İngilizcelerini her geçen gün daha da geliştirme fırsatı bulurlar.”


Kurumsal İngilizce Programları Nelerdir?

 “Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu olarak kurumsal yapımız gereği öncelikli amaçlarımızdan biri, resmi ve özel kuruluşların dil eğitim ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur. Kuruluşlara özel dil eğitimi için, özel programlar belirlemek kurumsal dil eğitiminde en doğru yöntemdir. Bu yöntemle, dil okullarımızda, standart olan genel ingilizce programlarımız dışında ihtiyaca yönelik eğitimler de oluşturulur. Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursunda verilen kurumsal eğitimleri, ister okulda ister kendi kurumunuz içinde alabilirsiniz. Eğitim boyunca kullanılacak tüm materyaller ( kitaplar, ses materyalleri, görüntülü materyaller ) okulumuz tarafından ücretsiz olarak öğrencilerimize hediye edilir. Öğrencilerimiz fazla mesai, hastalık gibi durumlardan kaynaklanan ders kaçırmaları okulumuz içindeki tekrar dersleri ile ÜCRETSİZ telafi edebilirler.

Sınav İngilizcesi Nedir?

Sınav İngilizcesini YDS, TOEFL, IELTS ve hazırlık atlama vb. olarak sınıflandırabiliriz. Her sınav için spesifik olarak uygulanan bir programdır. Örneğin; bilgisayar tabanlı TOEFL sınavına hazırlanıyorsanız, buna yönelik bir program uygulanır. Bu programlar ÖN HAZIRLIK ve HAZIRLIK olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer seviyeniz, A2-B1 düzeyinde ise ÖN HAZIRLIK, B2-C1 düzeyinde ise direkt olarak HAZIRLIK programına alınırsınız.

‘48 Günde İngilizce’ adında bir programınız var. Bu programı biraz açıklayabilir misiniz?

“Amerikan Kültür’ün (American Culture) 8 yıldır tüm dünyada özel müşterilerine uyguladığı bir eğitim sistemidir. Bu program, dünyada bilinen en etkili, en hızlı ve en kolay dil öğrenme yöntemidir. Bu programda öğrencilere meslekleri doğrultusunda en çok ihtiyaç duyacakları kelimeler ve cümle yapıları öğretilirken hayat boyu belki de hiç kullanmayacakları gramer bilgileri ve kelimeler öğretilmez.  Programa başladığınızda ilk iki günlük deneme süresinde ne kadar hızlı ve ne kadar kolay bir şekilde İngilizce öğrendiğinize siz de şaşıracaksınız. Daha da önemlisi İngilizce öğrenip öğrenemediğinize programın sonunda siz karar vereceksiniz.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim