Bilecik U-17 Gençler Ligi şampiyonu, final maçında 1299 Bilecik Kulübü rakibi Bozüyük İdman Yurduspor’u penaltılarda 5-4 mağlup ederek Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Bilecik sentetik sahada karşı karşıya gelen iki takım taraftarlara heyecan dolu dakikalar izletirken,ilk yarı Bozüyük İdman Yurduspor’un 1-0 üstünlüğü ile biterken 1299 Bilecik Kulübü ikinci yarıda adeta şov yaparak maçı tek kale oynadı.

Maçın 62’inci dakikasında 1299 Bilecik Kulübü’nün tecrübeli oyuncusu Enes Telle Bozüyük İdman Yurduspor’un filelerini havalandırarak skoru eşitledi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol sevinci yaşanmazken,normal süresi beraberlikle biten karşılaşma penaltılara gitti.

Penaltılarda Bozüyük İdman Yurduspor’u 5-4 mağlup eden 1299 Bilecik Kulübü oyuncuları ve taraftarları büyük sevinç yaşadı.1299 Bilecik Kulübü, oyuncuları ve hocaları kupayı ASKF Başkanı Nusret Tosun’un elinden alırken, Bilecik’i Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

Maçı taraftarlar arasında izleyen Belediye Başkanı Nihat Can 1299 Bilecik Kulübü takımına büyük destek verdi.

“Kulübü başarıya götüren alt yapı olduğunun bilincindeyiz”

Maç hakkında değerlendirmelerde bulunan kulüp Başkanı Ahmet Topçu, alt yapıya verdikleri desteğin meyveleri aldıklarını ve bu yüzden gururlu olduklarını belirttiği konuşmasında, "Bilecik Kulübü olarak çok zengin bir alt yapıya sahibiz. U13,U15,U17,U19 yaş grupları olarak 100’e yakın sporcumuz bulunmakta.Alt yapıya verdiğimiz önemi U17 de şampiyon olarak karşılığını almış bulunuyoruz.Şampiyon olan takımımızın inşallah gruplarda da başarılı olmasını bekliyoruz.Kulübü başarıya götüren alt yapı olduğunun bilincindeyiz ve her zaman alt yapıya gereken önemi göstermeye devam edeceğiz.

Alt yapının oluşmasında çok çalışan emek veren AS Başkanımız Osman Topçu’ya yönetim kurulu kadromuza hocalarımızdan İsmail Kamalı ve Burhan Keskin hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bize her zaman maddi ve manevi destek veren Sayın Belediye Başkanımız Nihat Can’a TSO Başkanımız Şükrü Keskin’e ve ana sponsorumuz olan Kulgrup Şirketler Grubu sahibi İsmail Kul’a teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim