Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Bilecik CHP il ve ilçe örgütleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu. Törene CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un yanı sıra il ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Başkanı Çağatay Karaahmet partililere seslendi. Konuşmasında 2015 genel seçimlerinde iktidar olacaklarını söyleyen Karaahmet, partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Çağatay Karaahmet şu ifadeleri kullandı:


“9 Eylül partimizin kuruluş yıl dönümü. Cumhuriyet Halk Partisi bugün 91 yaşında. Kıymetli arkadaşlarım; 91 yıldan bu yana süre gelen bir mücadele, önce bağımsızlık mücadelesi sonrasında 91 yıldır verilen bir mücadele. Dökülen kan, dökülen gözyaşı ve başarıya ulaşan bir mücadele. Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi Türkiye’dir.  Türkiye tarihi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dünyada hiçbir benzeri olmadan çetin bir emperyalizm mücadelesi, çetin bir bağımsızlık mücadelesi, dirilişin yapıldığı bu coğrafyanın içinden çıkmış umdelerin oluşturduğu ve tüm umdeleriyle dünyaya örnek olmuş, 6 okuyla mücadelesini ortaya koymuş bir siyasi oluşumdur.


“Bu topraklara sosyal demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Ülkenin bağımsızlık mücadelesi veren, bu coğrafyaya bağımsızlığı getiren, emperyalizme mücadeleyi dünyaya örnek olacak şekilde veren bir siyasi oluşumdur. Yine aynı şekilde “En büyük yenilgim, en büyük başarımdır” diyen ikinci liderimizin önderliğinde ülkeye çok partili yaşamı getiren ve ciddi anlamda kendi iktidarını kendi eliyle hediye eden ve Çankaya’dan aşağıya gururla, onurla yürüyen lideri olan siyasi oluşumdur. “Su kullananın toprak işleyenindir” diyerek “ne ezen ne ezilen hakça bir düzen” diyen üçüncü genel başkan ile bu topraklara sosyal demokrasiyi getiren grev ve işçi haklarını koruyan bir siyasi oluşumdur Cumhuriyet Halk Partisi.  Sonraki genel başkanı tarafından darbelere karşı direnen bir oluşumdur Cumhuriyet Halk Partisi. Darbelerden sonra mallarına, mülküne el konulan, ötekileştirilen, üyeleri hapislere atılan, sırf Cumhuriyet Halk Partisi kimliği taşıyor diye sürülen ve ailesinden uzaklaştırılan üyeleri barındıran ancak buna rağmen yok edilmek istenirken alevlenen ve büyüyen bir yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi. 1 Mart Tezkeresi ile ülkenin güney doğusunun kansız işgalini engelleyen bir siyasi yapıdır.


“12 yıllık ceberut iktidara kafa tutan tek siyasi yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi”

Günümüze geldiğimizde Türkiye’de yıkılmayan ve mücadeleye son vermeyen, her koşul altında kendi ülkelerinin bağımsızlık ruhunu koruyarak 12 yıllık ceberut iktidara kafa tutan tek siyasi yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi.  Bu partinin bu siyasi yapının üyesi olmak onur vericidir, onur vericidir. 91 yıllık gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisinin sevdası Türkiye’dir. Elbette her karanlığın sonunda nasıl güneş doğacaksa, elbette her çıkışın biri inişi nasıl oluyorsa Türkiye de bataklığın içerisinden elbette Cumhuriyet Halk Partisi ile çıkacaktır. Direnen yine Cumhuriyet Halk Partisi örgütleridir, direnen yine sizlersiniz. Kurtuluş Savaşı döneminde bir Kemal çıkıp bu coğrafyayı emperyalistlerden kurtardıysa, düşmanları ve emperyalistleri bu coğrafyadan süpürüp attıysa, ikinci Kemal de şimdi aynı şartlar altında bu bağımsızlık ruhu ve anlayışıyla emperyalizmin şimdiki uşaklarını iktidardan kovacak ve Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi'ni esas alacaktır. Hiç endişem yok, hiç kaygım yoktur.


“Elbette bir çuval pirinç içerisinde taş olacaktır”

Arkadaşlarım, bakınız iki gün önce olağanüstü bir kongreden çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi yine Türkiye'ye demokrasi dersi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Yine Türkiye'ye yaptığı kurultayla, yaptığı kongrelerle demokrasi dersi verdi. Genel Başkanımız aynı hızıyla çalışmalarına devam ediyor, oluşan yönetim aynı hızıyla çalışmalarına devam edecek. Elbette siyasi partilerde başarıya ulaşmanın yolu elbette tartışılmalıdır. Elbette birbirimizle tartışacağız, elbette konuşacağız, elbette çıkış yolunu bulacağız ancak bir koşul var. Değerli arkadaşlarım siyasi yapılar kişilere indirgenmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe başkanları değişebilir, il başkanları değişebilir, milletvekilleri değişebilir, belediye başkanları değişebilir, genel başkan değişebilir ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısı değişmez. En fazla değer vermemiz gereken nokta bu kurumsal yapıdır. 91 yıl ayakta duran bu çınarın en fazla korunması gereken değeri bu kurumsal yapıdır. Elbette bu aile içerisinde, elbette bir çuval pirinç içerisinde taş olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu örgüt, bu örgütler kendi inisiyatifi ile bu elekten geçecek ve eleyecektir değerli arkadaşlar başka çözümü yok. Birbirimizi yemeyeceğiz, birbirimizle kavga etmeyeceğiz, işi kişiselleştirmeyeceğiz çünkü hepimizin bir tek ortak gayesi var; önce Türkiye, sonra Cumhuriyet Halk Partisi. Bu paydada birleşeceğiz, bu paydaya fayda sağlamak için, Cumhuriyet Halk Partisi'ne fayda sağlamak için çalışacağız. Önce içimizdeki kavgayı durduracağız. Herkes ama herkes, önümüzdeki 8-9 aylık süreç içerisinde Türkiye'nin geldiği noktayı düşünerek tek bir hedefe yükleneceğiz değerli partidaşlarım, değerli parti üyeleri. Hiç kimsenin, ülkenin orduları dağıtılırken, ülkenin tersanelerine girilirken, ülkenin çocukları sokaklarda vurulurken öldürülürken garip iktidar kavgalarıyla partiyi dağıtmasına izin vermeyeceğiz.

“Bu kavganın Kurtuluş Savaşı'ndan farkı yok”

Ülkenin geldiği noktayı görüyorsunuz arkadaşlar. Bizler bir olacağız, bizler beraber olacağız, bizler birbirimize sıkı sıkı sarılacağız ondan sonra Berkin Elvan'ın katilleriyle mücadele edeceğiz. Ondan sonra bu ülkenin tersanelerine giren, bu ülkenin demirbaşlarını, bu ülkenin değerlerini haraç. mezat satanlarla kavgaya çıkacağız. Ondan sonra bu ülkenin ordusunu dağıtanlarla kavgaya çıkacağız arkadaşlar. Bu kavga derin kavga, bu kavganın Kurtuluş Savaşı'ndan farkı yok. O zaman silahla işgal edenler, o zaman kanla işgal edenler, şimdi emperyalizmin uşakları, demokrasi kılıfı altında ama yalancı demokrasiyle, hile karıştırarak, sandıktaki oyları çalarak ülkede idare oluşturdu. Bunun kanlı işgalden, süngülü işgalden farkı yoktur. Dolayısıyla o gün nasılsa Türkiye'nin iç dinamiklerini oluşturan Kuvayı Milliye ruhu nasıl başardı da Sivas Kongresi'nden sonra Cumhuriyet Halk Partisi oluşumuyla, vatan sevgisiyle, bu coğrafyanın sevgisiyle, bu halkın sevgisiyle bu mücadeleyi verdiyse, nasıl darbe dönemlerinde itilip kakıldıysa Cumhuriyet Halk Partisiler ve yılmadıysa, bir daha Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurduysa şimdi de aynı durumdayız. Arkadaşlarım, Büyük Önder'in dediği gibi bu bizim kanımızda var, muhtaç olduğumuz kudret bizlerde var, bu partinin örgütlerinde var, bu partinin üyelerinde var. Hiç ama hiç telaşım yok, hiçbir endişem yok, hiçbir kaygım yok. Burada, bu parti örgütlerine, Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütlerine çok fazla iş düşüyor. 1 parti disiplini, 2 çalışmak. Başka bir şey değil, hiçbir şey değil!

“Didem Gültekin’le gurur duyun”

Değerli arkadaşlarım, iki seçim atlattık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için çaba sarf ettik. Tarlada iziniz olacak ki harmanda yüzünüz olsun değil mi? İşte arkadaşlar önümüzdeki dönem budur, önümüzdeki 8 aylık dönemde bütün Cumhuriyet Halk Partililerin önde olması gerekiyor değerli arkadaşlar, bu mücadeleye omuz vermesi gerekiyor. Bu mücadeleye güç vermesi gerekiyor. Sen ben kavgasını bırakması gerekiyor. Arkadaşlarım kurultaydan sonrasında elbette partide yeni bir ivme, yeni bir hareketlenme olacak. Bakınız geçirdiğimiz kurultayda Parti Meclisi üyelerini seçtik. Ve burada gururla söylüyorum, onurla söylüyorum. Kıvançla, mutlulukla söylüyorum. Tayfur Ün’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi’ne ilimizden bir arkadaşımızı gönderdik. Burada değerli arkadaşımı tebrik ediyorum. Buradan örgütümü tebrik ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultaydan sonra ikinci büyük organına ilimizden bir arkadaşımızı gönderdik. Arkadaşlar bunun mutluluğunu yaşayın. 61 kişilik parti organına, gençlik kotasından Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’i gönderdik. Bunun mutluluğunu yaşayın. Bunun kıvancını duyun. Bu önce Cumhuriyet Halk Partisi, sonra Bilecik için büyük başarıdır.

“2015 Genel Seçimleri bizimdir”

Kuruluş yıl dönümüz tekrar kutlu olsun. İçinizden şunu geçirmenizi istiyorum. Ant ederiz ki Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki dönemde iktidar olacaktır. Biz bu iktidar sevdası için, hatta ve hatta Türkiye için elimizden gelen her şeyi, bütün mücadeleyi vereceğiz. Şunu unutmayın: Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toprak altındaki Kuvayi Milliye Şehitleri ayağa kalkacaklar ve sizlerin yüzüne tükürecekler. Değerli arkadaşlarım, bizlerin onlara borcumuz var. Bizim en başta onlara borcumuz var. Dolayısıyla buradan geçen yolun da elbette birlik ve beraberlik olduğundan hiçbir şüphem yok. Biz, tek yumruk halinde hep beraber, birbirimizi kucaklayarak bu mücadeleye bırakın el koymayı çelme takacağız ve toprak altındaki şehitlere bu borcumuzu ödeyeceğiz. Hiç merak etmeyin 2015 seçimleri, genel seçimler bizimdir. Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

Editör: TE Bilişim