Liberal Demokrat Parti Bilecik Milletvekili Adayları Barış Tokay ve Murat Taylan, yayınladıkları basın açıklamasıyla partilerinin siyasi çizgisi ve vaatleri konusunda halkımıza bilgi verdi. “Bu seçim kutuplaşmaya, korkutmaya pabuç bırakmayın. Bırakın barajı geçmesin, Sizi gerçekten temsil edene oy verin” diyen milletvekili adayları, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“7 Haziran sabahı sandıklar bomboş ve herkes %0. Kimin baraj geçeceğine o gün milletin oyları karar verir. Neden olmasın? Baraj kalkmadığı sürece adaletli seçimden bahsetmek yanlış olur. Gençlerin desteği etkileyici, söyledikleri gibi oy verirlerse bu seçimde ‘futboldaki söz ile’ alt sıralarda olmayacağız, UEFA'yı hedefliyoruz. Liberal Domokrat Parti olarak devleti yönetmeye talibiz. İnsanların kalbini ve beynini değil.

PROJE VE İCRAATLARIMIZ

Liberal Demokrat Parti 21 senedir Türk siyasetinde liberal değerleri Türk toplumuna tanıtmaya çalışan bir partidir. Ülke yönetiminde söz sahibi olursa da hangi ilkeler çerçevesinde ülkeyi yönetecek veya meclise girerse hangi ilkeler çerçevesinde kanunların yapılmasını talep edeceğini, katkıda bulunacağını 21 senedir millete anlatıyor. LDP'nin Türk milletine anlattığı siyaseti Japonya'dan Kanada'ya kadar hür dünyadaki bütün gelişmiş demokrasileri LDP'liler de anlatıyor. Yani biz Türk milletine yeni bir ürün sunmuyoruz. Fakat tanıtmak çok zor. Büyük medya ürünümüzü tanıtmaya müsaade vermiyor. Onun için 21 senedir fazla yol kat edemedik. Ama bizim duruşumuz dik, söylediğimiz belli, ilkelerimiz belli.

VAATLERİMİZ

En başta TRT kapatılacak. Nedeni ise Devletten ödenek aldığı için. Çocuk istismarına Sıfır tolerans gösterilecek ağır cezalar uygulanacak. Zorunlu Bağkur ve oda kayıtları kaldırılacak. 5 kişiye kadar eleman çalıştıran esnaf vergiden muaf tutulacak. Kadına şiddet olaylarına karşı en ağır cezalar uygulanacak. Güneş ve rüzgar enerjisi ile elektrik üretimine öncelik verilecek. YÖK ve üniversite sınavları kaldırılacak. Öğrenci seçme kriterleri her üniversiteye bağımsız olarak devredilecek. Belediyelerin şuandaki gibi rant olarak tek kulübe ödenek vermesi engellenecek ve kulüplere eşit olarak ödenek verilmesi sağlanacak. Kültür Bakanlığı kapatılacak. Kültür ve sanat faaliyetleri tamamen vakıflara ve sanat kurumlarına bırakılacak. En önemlisi Devlet özel sektör ile rekabet etmeyecek. Emeklilik programları devlet denetiminde özelleştirilerek çalışanlara istedikleri yaşta istedikleri kadar maaşla emekli olabilecekleri özel emeklilik seçenekleri sunulacak. Maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza nitelikli sağlık sistemi kurularak prim desteği verilecek. Kamuda çalışanların ve Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak. KDV ve ÖTV soygununa son vereceğiz.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Biz Liberal Demokrat Parti olarak “asgari ücret şu kadar olacak, bu kadar olacak” demiyoruz. Asgari ücretli çalışan bir kişi asgari ücretinin brütünü alacak ve devlete kendi vergisini yatırarak ne kadar vergi yatırdığını bilecek.

BİLECİKSPOR VE BOZÜYÜKSPOR'UN TEKRAR PROFESYONEL LİG DE OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ.

Sadece Futbol değil bütün branşlarda Bilecik'in adının duyulması için gerekli alt yapılara destek vereceğiz. İlimiz ve ilçelerinde modern spor salonları yapılması gerek. Müsabaka oynanırken çatıdan su akan, ısıtmada yetersiz kalan spor salonlarımız var. Sporcu sağlığını tehlikeye atacak ve müsabaka oynatmada imkansız olan spor salonlarının yerlerine yenileri yapılacak şekilde alt yapımızı oluşturacağız.

 

Editör: TE Bilişim