2 yıldır Türk Ocakları Bilecik Şubesi’nin başkanlığını yapan Ertuğrul AÇIKGÖZ, geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede yeniden dernek başkanı seçildi. Dindar Pasajı 2. katta bulunan dernek bürosunda yapılan kongrede, faaliyet raporu ve gelir-gider tablolarının okunarak ibraz edildi. Faaliyet raporunda şu bilgilere yer verildi:

“31.01.2013 yılında yapılan Olağan Genel Kurul neticesinde siz değerli üyelerimizin oyları ile yönetime seçildik.  Yönetim kurulumuz 12.12.2013 tarihinde toplanarak görev bölümü yapmış ve İl Bürokratlarını ziyaretleri ile işe başlamıştır. Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Ankara ya Türk Ocakları Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımıza ziyaret ettik. Ocak binamız İstiklal Mahallesinde belediyeye ait Seven Çarşısı’ndaki bir göz odadan alıp Mülkiyeti Ali Osman Dindar a ait Dindar Pasajı K.2 No.21 deki yeni yerimize taşıdık. Yeni Yerimizin Kira Bedeli aylık 315.00 TL’dir.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz: Dernek üyelerimizden eğitimci yazar İsmail Yılmaz Bey ile “İslamiyet’te ve Türklerde kadın” konulu sohbet. Dernek Kurucu Başkanımız Eczacı H.Metin Zevkli ile “Kürtlük ve Ermeni meselesi” konulu sohbet.  Yönetim kurulu üyemiz Burhanettin Tuğrul ile birlikte İnönü Zaferi ve İnönü Şehitlerini Anma Günü’ne iştirak edilmesi. Söğüt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Taner Gürkök ile “Milli Mücadelede Bilecik” konulu sohbet. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğr. Görevlisi Muhittin Zübül ile “Türki Cumhuriyetler” konulu sohbet. Bilecik Edebali Üniversitesi Arş. Görevlisi Serhan Yücel Bey ile “Yeni Anayasa Çalışmaları” konulu sohbet. Derneğimiz üyesi eğitimci yazar Ali Erdal Bey ile “Yeryüzünde İnsan” konulu sohbet. Eğitimci yazar İsmail Yılmaz Bey ile “Türkiye’de Cemaatler ve Tarikatlar” konulu sohbet. Yönetim kurulu üyemiz Burhanettin Tuğrul ile birlikte Ankara’daki ‘Ocak il Başkanları Toplantısı’na katılım. Ocak Camiamızın üyelerinden ve Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanımız Nevzat Kösoğlu ağabeyimizin cenazesine yine yönetim kurulu üyemiz Abdulkadir İlgen Bey ile birlikte katılım. Derneğimiz üyesi ve eski il Başkanlarımızdan Prof. Dr. Abdulkadir İlgen Bey ile “Türk Ocakları ve Türk Milliyetçiliği” üzerine sohbet. Bursa’da düzenlenen Türk Ocakları Bölge Toplantısı’na katılım. 2013-2014  yılı  Geleneksel Ertuğrul Gaziyi anma Şenlikleri’ne katılım.”

Açıkgöz: “Türk Milliyetçilerine her zamankinden fazla ihtiyaç var”

Seçim öncesi konuşma yapan Başkan Ertuğrul AÇIKGÖZ, içinde bulunduğumuz dönemde Türk Milliyetçilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Açıkgöz şöyle konuştu.

“Değerli ve aziz Türk Ocaklı arkadaşlarım Türk Ocaklı Demek Türk Milliyetciliği fikrine inanmış  bu fikri kendine rehber edinmiş insan demektir. Türk Milliyetçiliği demek Milletini Karşılıksız  Sevmek, Milletine sahip çıkmak  milleti ve Devleti için fedakarlık yapmak demektir. Sevgili arkadaşlarım inanın bunu tüm kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum Ülkemiz Milletimiz ve Devletimiz üzerinde bir takım kirli planlar ve hesaplar yapıldığını hepimiz görüyor ve biliyoruz ben  Milletimizin  Türk Milliyetçilerine Türk Ocaklarına  eskisinden daha fazla ihtiyacı  olduğunu düşünüyor ve inanıyorum. Ocağımızın üyesi olan arkadaşlarımız Ocağımıza sahip çıkmazsa mensubiyet ve mesuliyet duyulmasa Bilecik Türk Ocaklarının  yürümesi ayakta  durması  mümkün değildir. Buradaki eksiklik ve mahcubiyet hepimizin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Genel Kurulumuzun Derneğimize Camiamıza Bilecik’imize ve Milletimize hayırlı uğurlu olmasını, seçilecek yönetim kurulumuza da başarılar dilerim.”

Faaliyet raporunun ve gelir-gider tablolarının okunarak ibraz edilmesinin ardından yapılan seçimde Ertuğrul AÇIKGÖZ oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Derneğin Yönetim Kurulu ise; Osman ERSÖZ, Mehmet YILMAZ , Burhanettin TUĞRUL, Mustafa KARACAOVALI, İsmail YILMAZ ve Fevzi DUMAN isimlerinden oluştu.

Editör: TE Bilişim