Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın bombalanması sonucu şehit olan Özel Harekât Emniyet Müdürü hemşerimiz Taner Zafer Koyuncu’nun isminin ilimizdeki bir okula verilmesi başvuru yaptı.

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel şehit polisimizin adının Pazaryeri İmam Hatip Ortaokulu’na ya da ilimizdeki başka bir okula verilmesi yönündeki taleplerini Bilecik Valiliğine resmi yazı ile ilettiklerini söyledi. Yel, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün inisiyatifindeki konuyla ilgili kamuoyundan da destek istedi. Valiliğe verilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere ilgi yönetmeliğe göre Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kuramlarına ad verilmektedir. İlgi yönetmeliğin “Öğretim Kurumlarına Verilecek Adlar” başlıklı 9. maddesinin d fıkrasında “Savaşta veya diğer zamanlarda vatan hizmeti yaparken şehit olanların adlan verilebilir.” hükmüyle şehitlerimizin adlarının okullara verilebileceği ifade edilmiştir.

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen başarısız darbe girişimi sonucunda Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığında Şehit düşen Pazaryerili hemşerimiz Özel Harekât Emniyet Müdürü Taner Zafer KOYUNCU’nun adının yaşatılması gerekmektedir. Bu nedenle Şehit Emniyet Müdürü Taner Zafer KOYUNCU’nun adının bir okulumuza ya da Pazaryeri İmam Hatip Ortaokuluna verilmesi hususunda; gereğim arz ederim.”

Editör: TE Bilişim