Türk Eğitim Sen(Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası),24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile program düzenledi.

Kar Düğün Salonunda gerçekleşen yemekli program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, birçok eğitimci program kapsamında bir araya geldi.

Programa; sendika Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ve Fuat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, MHP Bilecik İl Başkanı Fatih Yaşar, Türkiye Kamu Sen Bilecik İl Temsilcisi Dr. Hüseyin Altay, Türkav Bilecik İl Başkanı Sayın Veli Şahan, Türkiye Kamu Sen’e bağlı Sendikalarının İl Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Süleyman Özdemir ile Bilal Eği ve birçok eğitimci katılım sağladı.

Düzenlenen programda konuşma gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Başkanı Ömer Yel, “Bütün öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenler Günü Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Dolayısıyla öğretmenler ve eğitim çalışanları ile ilgili bir gün kutlamak gerekiyorsa, elbette Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü kutlamak doğrudur. Bu vesileyle 24 Kasım’da başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Ayrıca, başta ilimizin şehit öğretmeni Hayati Kapukaya olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi de saygı, rahmet ve minnetle anıyor, onların da aramızda olduklarına inanarak onların da öğretmenler gününü kutluyorum.

Öğretmenler Günü’nde adet olduğu üzere öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sorunları gündeme gelir. Dolayısıyla bu Öğretmenler Günü’nde de öğretmenlerle ilgili hem ülkeyi yönetenlerin hem de sendikaların görüşleri kamuoyuna yansımaktadır. Ancak, aramızda benden önce şube başkanlığımızı yapan Kemal başkan ile Yunus başkanda var. Ben, eski başkanlarımızı da buradan selamlıyorum. Ayrıca; aramızda sendikamız üyesi iken emekli olan arkadaşlarımız da var. Bizler, geçtiğimiz aylarda emekli olan bu arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.

Gönüllerimiz onlarla daima bir olacak. Ben biliyorum ki; bu arkadaşlarımız her ne kadar emekli olsalar da onların gönülleri de her zaman bizimle beraber olacaktır. Bize ve sendikamıza destek olmaya devam edeceklerdir. Ben arkadaşlarımıza, eğitim ve çalışma hayatına vermiş oldukları üstün katkı ve emeklerinden dolayı sendikamız ve eğitim çalışanları adına teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim