Korkmaz Kesik

MEB Yasasının bazı maddelerinin iptal edilmesi amacıyla CHP tarafından Anayasa Mahkemesine dava açılması sonrası Türk Eğitim Sen Genel Merkezi, mahkemenin karar verme sürecini hızlandırmak amacıyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ’a mektup gönderme kampanyası başlattı. Bu çerçevede Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi yetkilileri hazırladıkları mektupları Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ’ a gönderdiler. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yapana Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel, Milli Eğitim Bakanlığı’nda eşi görülmemiş bir kadro kıyımı yaşandığını söylerken, ‘sendikamız gerek eylemlerle gerek basın açıklamaları ile yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları, kadrolaşmayı kamuoyu gündemine taşımaktadır.’ dedi.


Yel, yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını ancak mahkemenin bir karar vermediğini belirterek, ‘Türk Eğitim-Sen olarak karar alma sürecinin hızlandırılması için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderilmek üzere ülke genelinde mektup kampanyası başlattık. Şubelerimiz tarafından gerçekleştirilen mektup kampanyası büyük ses getirmiştir.’ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“14 Mart 2014 tarih ve 28941 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6528 sayılı kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda eşi görülmemiş bir kadro kıyımı yaşanmıştır. Binlerce yönetici kariyer, liyakat ilkeleri hiçe sayılarak görevlerinden alaşağı edilmiştir. Konu ile ilgili sendikamız gerek eylemlerle gerek basın açıklamaları ile yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları, kadrolaşmayı kamuoyu gündemine taşımaktadır.

Bilindiği gibi söz konusu kanun, yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşınmış ancak mahkeme bir karar vermemiştir. Türk Eğitim-Sen olarak karar alma sürecinin hızlandırılması için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderilmek üzere ülke genelinde mektup kampanyası başlattık. Şubelerimiz tarafından gerçekleştirilen mektup kampanyası büyük ses getirmiştir.”

 

Editör: TE Bilişim