Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi 7.Olağan Genel Kurula gitti. Yoğun katılımlı gerçekleşen Genel Kurul’da yılların sendikacısı Başkan Ömer Yel bayrağı Veli Şahan’a devretti.

 İlimizdeki bir düğün salonunda gerçekleşen Genel Kurul’a; sendika üyelerinin yanı sıra, MHP Bilecik İl Başkanı M. Fatih Yaşar, TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı Emin Türker, Türkiye Kamu Sen Bilecik İl Temsilcisi Hüseyin Altay, Eskişehir 2 nolu şube eski başkanı Gürol Yer'e ve delegeler katıldı.

“BIKMADAN USANMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Genel kurulda konuşma gerçekleştiren yeni Başkan Veli Şahan, “eskisi yenisi olmadan, tüm teşkilatımızla, ayırmadan, ayrıştırmadan, kucaklayarak, el ele, gönül gönüle, göreve başlayacağız, gidilmedik yer, ulaşılmadık kamu çalışanı bırakmadan, bıkmadan usanmadan çalışacağız, çalışacağız.” vurgusunu yaptı.

Başkan Şahan, konuşmasında şunları ifade etti: “Ata ocağımız olan Türk Eğitim-Sen’de çok uzun yıllar, bizzat sahada, İlimizde görev yaptım. Kısa bir ara vermeden sonra, Üniversitemizde görev almamdan dolayı, üniversite camiamızla da hemhal olma, hafıza oluşturma şansımız doğdu.

 Bugün burada olan, gönlü ve yüzü güzel insanları, davaya karşılıksız tabi olmuş kardeşlerimizi ve değerlerimizi tanıma fırsatımız oldu.

Milli eğitim camiamızdaki hafızamız zaten olabildiğince taze durmakta, yanında, Üniversitemizde bulunduğum süreçteki birikimimizle, bugünden sonra Bilecik Türk Eğitim Sen, bir bütün olarak topyekûn, saha eksenli, üyesinin her an ve durumda yanında. Üzüntüsünü dert, sevincini mutluluk, ilke edinen bir düsturla Bilecik’te bugüne kadar şan ve şerefle dalgalandırılan bayrağı daha da yükseltmenin sözünü vermek istiyoruz.

Bu noktada. Bu salonda bulunan iki isme teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Bilecik Şube Başkanım Ömer Yel. Sayın Başkanım, emanetin emin ellerde olacak. Gözün arkada kalmasın, senin izinden gideceğiz ve yaktığın meşale sönmeyecek, devrettiğin bayrak daha da yükseğe çıkacak, bu teşkilatı bu günlere getirmenden dolayı size teşekkürlerimi en kalbi duyguyla ediyorum.

Üniversitemizi bize yetkili olarak devreden Eskişehir-Bilecik 2 nolu şube başkanım Gürol Yer. Sayın Başkanım üniversite sizinle güzeldi, sizinle özeldi. Bizde, üniversite teşkilatımızla bu emaneti sizden alıyoruz ve Gülümbe’nin yokuşundaki sarı papatyalar daima Türk Eğitim Sen olarak açacak diyoruz. Gözün arkada kalmasın.  Size de başkanım, gönül dolusu teşekkür ediyorum.

Değerli misafirlerimiz, biz bir bütünüz, biz tek bileğiz, biz tek yüreğiz, eskisi yenisi olmadan, tüm teşkilatımızla, ayırmadan, ayrıştırmadan, kucaklayarak, el ele, gönül gönüle, göreve başlayacağız, gidilmedik yer, ulaşılmadık kamu çalışanı bırakmadan, bıkmadan usanmadan çalışacağız, çalışacağız.

Sorumluluğumuzun farkındayız, bizim için mazeret yok, hayıflanma yok, sızlanma yok. Arkadaşlarımıza söyledik yolumuz uzun ve çetin, yolumuz taşlı, dikenli, yolumuz meşakkatli. Ayağı ve ayakkabısı kıymetli olan varsa bu yola çıkmasın dedik.

İşte öylesi güzel bir ekip ve kadro oluşturduk ki, maziden güç alıp atiye umutla baktıracak, ayağını düşünmeden kellesini ortaya koyacak, nefsini değil yüreğini beyan edecek dava yiğitleriyle bu yola çıkıyoruz. Rabbim zorumuzu kolay kılsın, işimizi rast getirsin.Daima istişarenin, disiplinin, saygının, sevginin tarafıyız.

Hepinizi son cümlede en kalbi duygularla selamlıyor ve 7. Olağan kongremizin, davamıza, sendikamıza, şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi’nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

-Veli Şahan

-Ali Osman Enli

-Gökhan Poyraz

-Yunus Güney

-Erkan Çınar

-Ayhan Mercan

-Murat Turan

SINIFSAL MÜCADELESİ İZ BIRAKTI

 Diğer yandan Türk Eğitim Sen’e uzun yıllar emek veren ve sınıfsal mücadelesi noktasında takdir toplayan Ömer Yel’in emekli olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim