Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Bilecik Şube Başkanlığı tarafından eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenirkenken ardından konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderildi.

Türkiye genelinde tüm PTT Şubeleri tarafından eş zamanlı şekilde gerçekleşen etkinlikte 81 ilden 81 mektup gönderildi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Ömer Yel, Bilecik PTT Kargo binası önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yel,  yaptığı basın açıklamasında ; “Bildiğiniz gibi, şiddet olaylarında toplum sağlığımızı etkileyecek düzeyde önemli bir artış söz konusudur. Başta kadın ve çocuklara yönelik olmak üzere, şiddet olayları adeta toplumsal bir cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır.

Bu kapsamda öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarında da inanılmaz bir artış söz konusudur. Şu bir gerçektir ki, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, hali hazırda eğitim hayatımızın öncelikli ve önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki, öğretmene dönük bir şiddet hadisesine dair bir haber medyaya yansımamış olsun. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır.

Durumun can alıcı bir diğer tarafı da öğretmenlerimize yönelik gerçekleşen şiddet olaylarının failleri, büyük oranda öğrenci ya da öğrenci velisidir. Artan şiddet olayları, eğitim çalışanlarında can güvenliği endişesine dahi yol açmakta ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek ölçüde tedirgin etmektedir. Bu sebeple, 81 ilimizde eş zamanlı olarak tüm kamuoyunun dikkatini bu noktaya çevirmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup gönderiyoruz. 

Toplumsal meselelere ve özellikle eğitim sorunlarına duyarlı yaklaştığını bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi anlamında gerekli adımların atılması hususunda irade ortaya koyacağına inanıyoruz.

Daha fazla canın yitip gitmemesi, mirasçısı olduğumuz medeniyetimize yakışmayan öğretmene şiddetin önlenmesi anlamında yasal düzenlemenin bir an önce yapılması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.

Biz inanıyoruz ki, öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, esasında toplumun ve Türkiye’nin geleceğidir. “ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim