İstanbul Sanayi Odası (İSO), sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasının sonuç raporunu açıklanırken,ilimizin önemli ve öncü sanayi kuruluşlarından Arslan Alüminyum A.Ş. 2019'da bir önceki yıla göre 3 basamak birden yükselerek 285 nci sıradan, 282 nci sırada yer aldı.

Kuruluşundan bugüne sağlam duruşu ve yaptığı yatırımlarla Türk alüminyum sektörünün hem iç piyasa da; hem de küresel piyasalardaki en güçlü güvenilir temsilcisi Arslan Alüminyum A.Ş. büyümesini aralıksız devam ettiriyor. Dünya’daki en büyük alüminyum üretim güçlerinden birini temsil eden Türk Alüminyum Sektörünün parlayan yıldızı Arslan Alüminyum A.Ş. hem iç piyasada ki satışları, hemde ihracat odaklı büyüme stratejisi ile 2019 yılında üretimden elde ettiği satış rakamı ile İSO- İstanbul Sanayi Odası listesindeki en büyük 500 kuruluş arasında 3 basamak daha yükselerek adete devleşti.

“Aralıksız yatırımlarımıza devam ediyoruz”

Konu hakkında bilgi veren Arslan Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ‘Hem ülkemizde, hem de Dünya piyasaların da, hızla büyüyen uluslar arası bir temsilci olmak için aralıksız yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ülke sevdalısı olmayı, üretmeyi düşünmeyi, ihracatçı gibi davranmayı bildiğiniz zaman yaptığınız tüm hamleler başarı ile sonuçlanır ve vizyonunuz ona göre şekillenir. Özellikle 2021 yılında Bilecik izabe tesislerinde devreye alınması planlanan yeni alüminyum döküm ocakları sayesinde 180.000 ton/yıl üretim hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu önemli yatırım hamlesi sayesinde Arslan Alüminyum A.Ş. kendi sektörü içerisinde en hızlı büyüyen ve güçlenen firma olmaya devam edecek. Arslan Alüminyum A.Ş. olarak bugün alüminyum ürünlerinin üretiminde, Dünya piyasalarının önemli bir global oyuncu olabilmek adına çok ciddi yatırımları inanarak yapıyoruz.

Özellikle 2020 yılında küresel ticaretin Covid-19 salgını sebebi ciddi hasara yol açtığı dönemde bile Arslan Alüminyum A.Ş. aldığı yatırım kararlarını tamamlamak adına aralıksız çalışmalarına devam etmektedir. Global oyuncu olmanın ve ülke ihracatına ve geleceğine katkı sağlamanın en önemli şartı aralıksız çalışmak ve mücadele etmektir.’dedi. Küresel alüminyum pazarının yatırım devi Arslan Alüminyum A.Ş. yatırım süreci tamamlandığı zaman ISO 500 devleri arasında yükselişin çok daha ciddi seviyelerde yukarı çıkacağının sinyallerini de bu sayede vermiş oldu.

Editör: TE Bilişim