Ekonomi ve iş dünyası dergisi Hizmetix Haziran-Temmuz ayı sayısında Osmaneli’nin turizm açısından ilimizin parlayan yıldızı konumuna gelmesinde büyük özverisi ve emekleri olan İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin ile özel röportaj gerçekleştirdi.

Osmaneli’nin iklim olarak Bilecik’in Antalya’sı olduğunu ve bu avantajı da tarım sektöründe değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Şahin, Osmaneli’nin gelecekte turizm, tarım ve sanayi sektöründe çok farklı bir noktada olacağını belirtti.

“OSMANELİ TURİZMDE ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA GELECEK”

Osmaneli İlçesi’nin 1075’den bu yana kesintisiz bir Türk kenti olduğunun altını çizen Başkan Münür Şahin, ilçedeki turizm çalışmaları hakkında 350 bin metrekarelik alanın sit alanı olarak ilan edildiğini söylerken, ilçedeki Roma, Selçuklu ve Osmanlı Devleti zamanından kalma sivil mimari örnekleri olan konakların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla restore edildiğini belirtti.

İlçenin başarılı Belediye Başkanı Münür Şahin, ilk olarak kendisine yöneltilen “Öncelikle ilçenizin turizm potansiyelinden bahseder misiniz?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Osmaneli, milattan önce 8 binli yıllara dayanan çok eski bir yerleşim yeri. Tarihi açıdan bir özelliği de 1075 yılında Selçuklular’ın hakimiyetine girip bugüne kadar kesintisiz Türk kenti olarak gelmesi. 1075’ten bu yana hiçbir zaman işgale uğramamış, kurtuluş günü olmayan bir kentiz. Bu da doğal afetler dışında tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması anlamına geliyor. Bunlar arasında en büyük sivil mimari örnekleri Osmaneli konakları. Bunlar Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın da katkılarıyla buraların restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz. 350 bin metrekarelik sit alanımız var. Çalışmalar bittiğinde çok güzel bir cadde, sokak ve tarihi çarşımız ayağa kalkmış olacak. Bu da bizi turizmde çok farklı bir noktaya getirecek” dedi.

“SAKARYA NEHRİ İLÇEMİZ İÇİN AYRI BİR GÜZELLİK”

İlçenin yakınından geçen Sakarya Nehrinin su sporları açısından da değerlendirilebileceğinden bahseden Başkan Şahin, nehrin ilçeye ayrı bir güzellik kattığını söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sakarya Nehri de ilçemiz için ayrı bir güzellik. Osmaneli’nin içinden geçen nehir kıyısında çok güzel parklar yapıyoruz. Tamamı bittiğinde 6 kilometre uzunluğunda bir park olacak. Bu da ilçemize ayrı bir değer katacak. Su sporlarını da bu projenin içine katmak istiyoruz.”

“İLÇEMİZ BİLECİK’İN ANTALYA’SI”

İlçenin iklim koşullarının Antalya’nın iklimine yakın özellikler taşıdığına değinen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, bu avantajı da tarım sektöründe değerlendirdiklerini belirtti.

Hizmetix Dergisi’nin “İkliminiz de yumuşak. Bunu avantaja çevirmek için neler yapıyorsunuz?”sorusuna Başkan Şahin, şu şekilde yanıt verdi:

“İlçemiz Bilecik’in Antalya’sı. Rakımı 110 ve Akdeniz iklimine yakın. Bu avantajı özellikle tarımsal ürünlerde kullanıyoruz. İnşallah tarımda da çok farklı bir noktaya geleceğiz.”

“İÇMELER TESİSİ SAĞLIK TURİZMİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUMA GELECEK”

Osmaneli ilçesindeki trafik sorununa da değinen Başkan Şahin, ilçede bulunan çevre yolunun etrafını yakın zaman içerisinde çeşitli sosyal tesisler ile donatacaklarını söylerken, duble yola yakın bir konumda bulunan Emeviler döneminden kalma İçmeler tesislerinin sağlık açısından önemine değindiği konuşmasında ise şunları aktardı:

“Duble yol projeleriyle birlikte anayol dışarıya alınınca esnafımız tepki göstermişti. Şimdi o eski yol Osmaneli’nin trafiğini kaldırmıyor. İlçemiz için çevreyolundan bahsediliyor. Halkımız ışıklarda beklemekten şikayetçi. Bölünmüş yol ilçenin içinden geçseydi demek ki trafiğimiz felç olacaktı. Biz ayrıca anayol kenarına benzin istasyonu ve hal binası ile dinlenme, turizm ve alışverişe yönelik tesisler yaparak anayolun ilçemiz dışından geçtiği imajını ortadan kaldıracağız. Ayrıca, şuan anayolun kenarında şifalı sularımızın bulunduğu 100 yatak kapasiteli İçmeler Tesisleri var. Emeviler döneminden kalma. Burası sağlık turizminde çok önemli bir konuma gelecek.”

“SPOR TURİZMİNİ DE ETKİN KULLANIYORUZ”

Hizmetix Dergisi’nde Başkan Şahin ile röportajların olmazsa olmazları arasında olan spor branşları konusuna da değinilirken, Osmaneli’nde yürütülen spor faaliyetleri hakkında konuşuldu. Konuya ilişkin Osmaneli’nde yapılan spor aktiviteleri hakkında konuşan Başkan Şahin, şunları ifade etti:

“Spor turizmini de etkin kullanıyoruz. Geçen sene U15’lerde Futbol Federasyonu ile bir turnuva düzenledik. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarımız da iştirak etti. Bu turnuvayı Ağustos’ta tekrarlayacağız. Ayrıca, 1308 Osmaneli Belediyespor kulübümüzle 17 branşta faaliyet gösteriyoruz. Futbolda bu sene 14 yaş grubu hariç ki onda da final oynayıp penaltılarla kaybettik, tüm yaş gruplarında ve A takım olarak Bilecik şampiyonu olduk. Tüm branşlarda 500 lisanslı sporcuya sahibiz. Spordaki bu çalışmalarımızın Türkiye çapında örnek olduğunu düşünüyorum.”

“OSMANELİ AYNI ZAMANDA BİR SANAYİ KENTİ”

Osmaneli’nin son zamanlarda sanayileşmesi açısından da gelişme gösterdiğini söyleyen Başkan Şahin, kendisine yöneltilen “Osmaneli aynı zamanda bir sanayi kenti. Bununla ilgili yeni projeler var mı?” sorusuna ise; “690 bin metrekarelik organize sanayi bölgemiz vardı. Doluluk olarak belli bir noktaya gelmiş durumda. Bunun haricinde biz 4 milyon metrekarelik sanayi parseli oluşturup yarısını satışa sunduk. Büyük şirketler burayla ilgili flört halinde. Yakın zamanda bu parsellerde çok hızlı bir gelişme bekliyoruz” cevabını verdi.

“HEDEF: YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK, TURİZMDE, TARIMDA VE SANAYİDE ÖNE ÇIKMAK”

Son olarak Osmaneli’de yaşam kalitesini artırmak, turizmde ve tarımda öne çıkmak ve sanayide büyümek gibi dört büyük hedefleri olduğunu söyleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Osmaneli olarak dört büyük hedefimiz var. Birincisi, yaşam kalitesini artırmak. Halkımızın mutlu olması ve ilçemize gelen kamu yöneticilerinin Osmaneli’de kalması için yaşam kalitesinin artması gerekiyor. İkincisi, turizmde öne çıkmak. Üçüncüsü, tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara yönelmek. Bunun için paketleme tesisi yaptık, hal binası da yapıyoruz. Migros, Carrefour ve Tarım Kredi Kooperatifi ile ortak projelerimiz var. Dördüncüsü de sanayide büyüyerek nüfusumuzu artırmak. Altyapı olarak 60 bin nüfusu kaldıracak durumdayız.”

Editör: TE Bilişim