15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında,  Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde   İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde bir kutlama programı düzenlendi.

Öğrencilerden renkli görüntüler

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program ise büyük ilgi topladı. İlimize özgü kına gecesinden bir kesit sunan öğrenciler daha sonra Türkiye’nin her yöresinden halk oyunlarını sergileyerek renkli görüntülere sahne oldular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mehter takımının gösterisiyle başlayan programın açılış konuşması,  Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Avcu tarafından yapıldı. Hem yükseköğretime hem de turizm sektörüne öğrenci yetiştirdiklerini ifade eden Avcu, "Turizm Haftası’nın güçlü, huzurlu, mutlu yarınlara ulaşması dileğiyle sayılar sunuyorum.”dedi.

Avcu’nun ardından kürsüye çıkan İl Kültür ve Turizm Müdür V. Mehmet Kocabıçak, ülkemizin uzun zamandan beri turizmin önemli noktalarından biri olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek ülke olarak  2018 yılında 40 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir elde edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Öğrenciler tarafından hazırlan halk oyunları  ve flambe gösterisinin ardından program; Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi,  Kültür ve Turizm Müdürlüğü, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan serginin gezilmesi  ve ikram ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim