Saadet Partisi Bilecik Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut, TBMM’de devam eden 2015 yılı bütçe görüşmeleri ve hazırlanan bütçe ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Turgut, 2015 yılı bütçesinin yatırım değil faiz bütçesi olduğunu belirterek, iktidarın sadece işin reklam tarafı ile ilgilendiğini söyledi. Turgut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“2015 yılı bütçesine baktığımız zaman; temel özelliği, bütçenin bir faiz bütçesi olduğu ve yatırımlara arzu ettiğimiz şekilde bir pay ayrılmamış olmasıdır bütçenin temel faslı budur.
 

2015 yılı bütçesinde yatırım ve faize ayrılan rakamları da Turgut; bütçeden giderin rakamı 473 milyar ama gelir 452 milyar arada 21 milyarlık açık var sıkıntıda buradan başlıyor. Açık yapılan bütçe ne ile kapatılıyor. Borçla borcu öderken de borç alınıyor dolayısıyla bütçe, borç ve faiz sarmalına düşüyor. Bundan da bir türlü kurtulunamıyor. 

Yatırıma ayrılan para 41 milyar ama faiz harcamaları için ayrılan para 54 milyar. Yani faize harcadığımız para kadar yatırıma ayrılmıyor. Yatırıma ayrılan para az olduğu için işsizlik her geçen gün artıyor. Bunu fakir milletimiz ödüyor. 54. Refah Yol iktidarında denk bütçe yapıldı. Örneği alıp uygulayacaksın, ötesi yok. Kaynak bulacaklar kaynakları harekete geçirecekler. Bu kadar olay açık.  

İktidar karşısında ciddi bir muhalefet olmadığına işaret eden Turgut, mecliste ciddi muhalefet yok. Sadece kişisel tartışmalar var. Ülkenin geleceği ile ilgili olarak fikir beyan etmiyorlar. Bütçe konuşulsa vatandaş gerçekleri görecek 2015 yılında kendisine bir şey verilmediğini görecek borçlarımızın 600 milyar doları geçtiğini öğrenecek. Bunu istemiyorlar o yüzden basit polemiklerle gündemi dolduruyorlar.”

Editör: TE Bilişim