Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanlığında aday tanıtım toplantısı düzenlendi.
Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan’ın bazı projelerini açıkladığı aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

İl Başkanı Çağatay Karaahmet, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İlçe Belediye Başkan adaylarının yanısıra Bilecik Belediye Başkan aday adayları olan Nevin Tan ile Mehmet Seven’in de bulunduğu toplantıda partililer ve vatandaşlar CHP Belediye Başkan adayı olan Sungur Turan’ın projelerini ve vaatlerini dikkatle dinlediler.


Belediye Başkan adayı Sungur Turan, toplantıda yaptığı konuşmada dürüst, şeffaf, temiz, çevreci, üretken ve adil paylaşan bir Belediye olacaklarını belirterek, kimsenin mağdur olmayacağını belirtti. 30 Mart seçimlerinde neler yapabileceklerini herkesin göreceğini belirten Sungur Turan, Cumhuriyet Mahallesi ve İstiklal Mahallesi sakinlerinin kentsel dönüşüm projesi uygulamasına alınması konusunun mahalle sakinlerinin tepkisini çektiğini belirterek, bunlara asla müsaade etmeyeceklerini, Belediye’yi almaları durumunda da Meclis kararı ile mahalle sakinlerinin ev tapularının üzerindeki şerhi kaldıracaklarını belirtti. 

Meclis toplantılarına mutlaka Meclis üyeleri dışında muhtarları, kitle örgütlerini ve mahallerde hedef sorunları belirleyerek halkın yönetimde söz sahibi olmasının sağlanacağını da belirten Sungur Turan, Belediye, Özel İdare ve Sanayicinin yan yana geldiği, üniversite ile AR-GE’si desteklenen, çevreyi kirletmeyen şehrin gelişimini sağlayan ihtisas OSB’lerinin kurulmasını destekleyeceklerini de belirtti.



Turan konuşmasında, “kamuoyu yoklamaları sonucu Belediye Başkan adayı olarak görevlendirildim. Bize inanan ve destek veren kamuoyunda destekleyen Bilecik halkına şükranlarımı sunuyorum. 30 Mart seçimlerinde neler yapacağımızı görecekler. Dürüst, şeffaf, temiz, çevreci, üretken ve adil paylaşan bir Belediye olacağız. Seçilirsek Belediyelerden desteklenen ihtiyaç sahipleri en az Belediye’nin yaptıkları kadar desteklenecek ve kimse mağdur edilmeyecektir. Bilecik’in kendi coğrafi ve tarihi yapısına uygun mimari projeleri destekleyen, yönlendiren, bilimsel verileri önemseyen bir Belediye olacağız. Şehri kirleten, güneşin ve rüzgarın giremediği sokaklar oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bilecik’te sanat ve kültürel gelişimi çok önemseyeceğiz. Herkesin ücretsiz kolay ulaşabileceği Gençlik Merkezleri kuracağız. Her türlü sanatsal faaliyeti üreten ve bunları gerçekten festival haline getiren yapılanmalar kuracağız. Şehrimizin sokak ve mahallelerinin sorunlarını o bölgenin yaşayan insanlarına dayatmadan empati yaparak çözeceğiz. Bu şekilde bu şehrin yaşayanları ile empati kuran, çatışmayan, dayatmayan, anlamaya çalışan, tarafsız, toplumu birleştiren, herkese saygılı ama yolsuzluklarla mücadele eden bir Belediye olacağız. Biliyorsunuz Cumhuriyet Mahallesi ve İstiklal Mahallesi sakinlerinin kentsel dönüşüm projesi uygulamasına alınması var. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer Belediye’yi alırsak Meclis kararı ile tapuların üzerindeki şerhi kaldıracağız. Çünkü ben bu bölgede yaşayan insanların %80’nin nekadar geçim sıkıntısı çektiğini, akşamları ne yediğini %80-90’ını inanınki biliyorum. Sadece o evleri ve arsaları ile oturup hayata bağlanan insanların mallarına, mülklerine şerh koymak yaşamlarına şerh koymaktır.



Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Meclis toplantılarına mutlaka Meclis üyeleri dışında muhtarları, kitle örgütlerini ve mahallerde hedef sorunlarını belirleyerek halkın yönetimde söz sahibi olmasını sağlayacağız. Şehrimizde Belediye, Özel İdare ve Sanayicinin yan yana geldiği, üniversite ile AR-GE’si desteklenen çevreyi kirletmeyen şehrin gelişimini sağlayan ihtisas OSB’lerinin kurulmasını destekleyeceğiz. Sanayide en önemli yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Sanayi ve Milli Eğitim ile ortak projeler geliştireceğiz. Belediye’nin bünyesinde mutlaka öncelikle çalışanların ihtiyacını karşılayacak sağlık yapılanmasına gideceğiz. Yasal sınırlar içerisinde de özel sağlık kurumlarına elimizden gelen yardım yapılacak. Ulupınar’dan gelen suyu alınmış kanalizasyonu eklenmiş Hamsu deresini kurtaracağız. Ve bu derenin ıslahı ile Edebali Türbesi’nin altındaki ve üstündeki alanı bir cennet vadisi haline getirmeyi düşünüyorum. Bilecik’imize önemli bir yaşam alanı oluşturacağız. Bu alandaki ufak şelaler, değirmenler hak ettiği şekilde korunacaktır. Bilecik için düşünülen birçok projelerimiz var ama bazılarını söylüyorum. Evde enjeksiyon yaptırmak isteyen hastalara ücretsiz enjeksiyon hizmeti sağlayacağız. Evlere acil ilkyardım ücreti sağlayarak, hasta nakillerine yardımcı olacağız. Çözüm masası kurulacak ve bu masada istek ve önerilere bakılacak. Bilecik’in gerçekten ormanları, görülmeye değer göletleri kanyonları ve tepeleri mevcut. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yaparak üniversite öğrencileri ve Bileciklilerin faydalanacağı yürüme ve spor kulüplerinin kurulmasını sağlayacağız. Üniversite mezunu kişilerin İş-Kurla işbirliği yaparak dil, bilişim, kariyer planmasına destekte bulunacağız. Bayanlar için mutlaka bir lokal kuracağız. Başarılı üniversite öğrencilerine Bilecik’te ücretsiz misafirhane ve beslenme imkanı sağlayacağız. Bu görev sırasında bana yardımcı olacak il ve ilçe başkanıma, tüm yönetim kuruluma ve bağlı partili arkadaşlarıma şimdiden sevgi ve saygılarımı sunarım. Bunun içinde mal varlığım ile ilgili sadece kendimin ve eşimin de değil çocuklarımın da mal varlığını bildireceğim. Ayrıca Belediye Meclisi’ne giren tüm arkadaşlar bilsinler ki bu Meclis’te mutlaka mal varlıklarını eşi ve çocukları ile belirtmek zorunda olduklarını da bilecekler” dedi.

 

Editör: TE Bilişim