İl Genel Meclisi 2014 yılı içerisinde 2. Olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen olağanüstü toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü. Meclisin il gündeminde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Kromerk Endüstriyel Mutfak Otel Ekipmanları İmalat Pazarlama Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şirketi'ne tahsis edilmiş olan parselin Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığına devri için gerekli görevlendirmenin yapılmasını talebi görüşüldü. Talep il genel meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

TURAN: “BU HAYIRSEVERLİK OLMAZ”

İl Genel Meclisin ikinci gündeminde ise Vakıf Mütevelli Heyeti'nde 2015 yılında görev isimlerinin belirlenmesi görüşüldü. Gündemin görüşülmesi sırasında mecliste tansiyon yükseldi. Vakıf Mütevelli Heyeti'nde görev yapacak isimlerin Ak Parti ilçe yöneticileri olduğunu söyleyen CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri ve Ak Partili İl Genel Meclis Üyeleri arasında tartışma yaşandı. Vakıf Mütevelli Heyeti'nde görev yapacak isimlerin Ak Partili yönetim kurulu üyelerinden oluştuğunu söyleyen CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, “Gördüğüm kadarıyla AK Partili yönetim kurulu üyelerinin burada isimleri lanse edildi. İşadamı değil, hayırsever de değil sadece Ak Partililer. Ak Parti adına dağıtılmış oluyor. Hiç tarafsızlığınız yok. Tamamen gördüğüm kadarıyla her ilçenin kendi yönetim kurulu üyeleri bunlar.” dedi. Turgay’ın itirazı üzerine “O zaman siz de teklif verin.” diyen İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’a yanıt CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turan’dan geldi. “Bir tane de halktan üye olmayan birisini koyun da hiç olmazsa töhmet altında kalmayın.” diyen Turan, “Biz yaptık oldu mantığından vazgeçin. Bu hayırseverlik olmaz.” ifadelerini kullandı.


TORUN: “ARKADAŞLARIN SÖYLEDİĞİNİ KABUL ETMİYORUM”

Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul Torun’un konu ile ilgili söz istemesi üzerine, Turan, “Konuşma Ertuğrul, konuştukça batıyorsunuz zaten.” ifadelerini kullanması meclisten tansiyonu yükseltti. Turan’ın ardından söz alan Torun ise, verdiği listede bir Ak Partili üye olduğunu söyledi. Torun konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:  “Arkadaşların söylediğini ben ilçem olarak kabul etmiyorum. Benim vermiş olduğum isimlerde ne yönetim kurulu üyesi var ne yönetimde kurulunda başkan var. Benim vermiş olduğum isimlerde parti üyesi bir tane var bir tane yok. Örneğin Ali Özkan, 5-6 yıldır aynı görevi sürdürmekte. Bu arkadaş tamamen kendini hayır işlerine vermiş, kendi bütçesi olmamasına rağmen Söğüt’te tanınan bir isim olduğundan dolayı. Örnek verirsek Söğüt Devlet Hastanesinden bütün odaları özel hastane durumuna getirilmesine sebep olan arkadaştır. Söğüt’te zenginlerden, ‘sizin de buraya bir faydanız olsun’ deyip Söğüt Devlet Hastanesini aynı şekilde bu özel hastanesine sokan arkadaş. Maddi gücü yok fakat kendisini o işe vermiş. Aynı zamanda Söğüt’te her kesimi tanıyabilen arkadaşlara özellikle yazdırdım ben. Yani bunu bir araştırması olacak. Zengin midir, fakir midir, müracaat sonrasında da bu tür araştırmalarda kendini vermiş bir arkadaş. Yani muhalefetin AK Parti’nin bütün ilçelerde bu şekilde söylemesini açıkçası ben kabul etmiyorum. Etmeyen arkadaşlar da mutlaka vardır.”

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Tartışmaların ardından Vakıf Mütevelli Heyeti'nde 2015 yılında görev yapacak hayırsever vatandaşların isimler Ak Partili meclis üyelerin oyları ile oyçokluğuyla kabul edildi. Oylamada CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri çekimser kaldı.  Vakıf Mütevelli Heyeti'nde 2015 yılında görev yapacak isimler şu şekilde belirlendi:


Merkez İlçe; Arfettin Palacıoğlu, Şükrü Selöz

 Bozüyük; Köksal Gacır, Şükrü  Ertuna

Gölpazarı; Mustafa Özgür, Aliş Çakmaklı

Söğüt: Ali Öztürk, Ali Özkan

 İnhisar; Serkan Üstün, Hüseyin İkiz, Halil Can

Pazaryeri: Adem Bayrak, İbrahim Öztosun

Osmaneli; Basri Topçu, Nizamettin Aydemir

Yenipazar; İsmail Ünsal, Seyfi Keskin, Yücel Kaya

 

Editör: TE Bilişim