CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan, yeni seçim bürosunun açılışında halka seslendi. “Bilecik’in güzel insanları, Bilecik’i siz yöneteceksiniz, siz karar vereceksiniz.” diyen Turan, Başkan Selim Yağcı’ya da hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

30 Mart seçimlerinin hem Bilecik’in hem de Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Turan şöyle konuştu:

 “Asfalt, yol, kaldırım, temizlik, altyapı yatırımları gibi hizmetlerden, bazı yanlışlıklar olsa da yararlandık. Yeni yapılan kültür merkezini, Kültür Bakanlığı desteği ile yapılsa da, beğendik. Yapılan doğru işler için Allah razı olsun. Bu arada anlam veremediğimiz yatırımlar da oldu. Şehrin merkezinde neredeyse yeşil alanımız kalmadı. Bir batçık var küçük sanayide batıyorsun ve çıkamıyorsun. Şehrin göbeğinde arazisinin neredeyse yüzde 10’u inşaat şirketine verilen, şehrin nefes alanı olacak yer artık yok. Senelerdir çözülemeyen Hamsu Vadisi’nde yapılan 1,5 Milyon TL değerinde yürüme yoluna bakın. Bu paraya yazık değil mi? İkinci etap işlerin devam edeceği söyleniyor. Eğer böyle olacaksa kalsın.


Gazipaşa Mahallesi’nde ve başka alanlarda daracık sokaklarda yüksek katlı imarlar verildi. Güneş görmez, rüzgâr esmez, buz erimez, egzozu gazı tutan alanlar oluştu. Şehirde geri dönüşümü olmayan mimari hatalar, katliam yapılıyor. Cumhuriyet ve İstiklal mahallesinde arsa payı yüzde 6,5-10 ile ‘kentsel dönüşüm’ yapacaklardı. Uğraştık, didindik, evleri gezdik ve sonunda vazgeçtiler. Bu yoksul insanların malını yedirmeyeceğiz. Projelerimizi billboardlarda, internette, ev ev dolaşarak anlattık. Ak Partili yöneticiler bile projelerimizi beğendi. Bilecik’in güzel insanları, Bilecik’i siz yöneteceksiniz, siz karar vereceksiniz. Size bir kararı dayatmayacağız, şeffaf yöneteceğiz. Hepinizden Allah razı olsun.”

Editör: TE Bilişim