CHP Bilecik Belediye Başkan adayı Dr. Sungur Turan simit sarayında düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarına 25 maddeden oluşan projelerini paylaşan Turan, Bilecik’in el birliği ile kalkındırmaya çalışan tüm sivil toplum örgütlerini ve hemşeri derneklerini bir çatı altında toplayıp; herkesin örf,adet ve ananelerini yaşamasını sağlayacaklarını söyledi. Ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Turan, birleştirici güç olacaklarını söyledi.



Turan, son günlerde hükümetin internet kullanımına kısıtlama getiren yasasına inat, Başkan seçilmesi durumunda Bilecik’in ücretsiz internet kullanacağı vaadini de verirken, en önemli projelerinden biri olarak da ilimizin önemli eksiklerinden biri olan Tıp Merkezinin kurulacağı müjdesini verdi.



25 projesini kamuoyu ile paylaşan Dr. Sungur Turan’ın Belediye başkanı seçilmesi, durumunda Bilecikli hemşerilerine vaat ettiği önemli projelerin ise şu şekilde;

1. TÜM ANA BRANŞLARI İÇEREN TIP MERKEZİ KURULACAK: Sağlığınızı da güvence altına alacağız.



2. DAYATILAN KENTSEL DÖNÜŞÜME DUR DENİLECEK: Dayatmalar ve rant kavgalarına dur denilecek, halkımız ne istiyorsa o olacak.

Vatandaşın tapusuna konulan Kentsel Dönüşüm Şerh-i 1 Nisan sabahı kaldırılacak.



3. BİLECİK İNTERNETİ BEDAVA KULLANACAK: Yasaklanmış internete inat, tüm Bilecik’i ücretsiz internet kullanımıyla tanıştıracağız.



4. ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ: Dar gelirli öğrencilerin barınma sorunu ortadan kalkacak.



5. EDEBALI TURİZM ODAĞI OLACAK: Bilecik’in en büyük değeri olan Şeyh Edebalı Türbesi çevresinde yapacağımız rekreasyon ve çevre düzenlemeleri ile şehrimiz Turizm merkezi haline gelecek. Kuruluş ve Kurtuluşun merkezi olan şehrimize; “Kültür ve Tarih Müzesi” kazandıracağız.



6. BİLECİK HAMSU KÖPRÜSÜNE MECBUR KALMAYACAK: Alternatif yollarıyla ve viyadükleriyle kuzeyi güneye bağlanmış bir Bilecik yaratacağız.



7. OTOPARK SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK: Eski otogar alanına ve hükümet binası yanına yapılacak yeraltı otoparklarıyla hem otopark sorununu hem de trafik problemini çözeceğiz.



8. “SİZ KARAR VERİN..!” TOPLANTILARI İLE SİZ YÖNETİN: “Ben yaptım oldu..!” mantığı ile değil; halkın katılımıyla sizlerin yöneteceği şeffaf bir Belediyecilik anlayışı getireceğiz. Mali raporlar web üzerinden şeffaf olarak yayınlanacak.

“Çünkü Saklayacak Hiçbir Şeyimiz yok…”



9. AMATÖR SPOR VE BİLECİK SPOR: Spora olan tutkuyu, altyapı, tesisler ve desteklerle ateşleyeceğiz. Sporda kaybettirilen itibarı geri getireceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi her mahallede kuracağımız spor kompleksi tesislerimizle buluşturacağız.



10. TEVFİKBEY CADDESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ: Tevfikbey Caddemizi araç trafiğine kapatarak yayalaştıracağız. Hem daha rasyonel hem daha fonksiyonel bir cadde oluşturacağız. Bilecik Rahat Bir Nefes Alacak…



11. FUAR MERKEZİ BİLECİK: Yapacağımız “Fuar Alanı” ile Bilecik’in değeri olan mermer ve seramik gibi ürünleri tüm Dünya’ya tanıtacağız. Bilecik Mermerde Dünya’nın Merkezi olacak.



12. BİLECİK’E AİT BELEDİYE HİZMET BİNASI : Belediye Binası olarak kullanılmakta olan tarihi bina muhafaza edilecek. Yok pahasına satılan Belediye Hizmet Binası yeni yerinde inşa edilecek.



13. HAL BİNASI PROJESİ: İstasyon Mahallesi’ne yapacağımız Belediye Hal Binası ile İstasyon Mahallesi ve Bilecik’e ekonomik canlılık getireceğiz.



14. EVSEL VE KATI ATIK SORUNU: Evsel ve Katı Atık Tesisleri Bilecik’e kazandırılacak.



15. “BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ” PROJESİ: Bilecik’imizi el birliği ile kalkındırmaya çalışan tüm Sivil Toplum Örgütlerini ve Hemşeri derneklerini bir çatı altında toplayıp herkesin örf, adet ve ananelerini yaşamasını sağlayacağız. Ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerçekleştireceğiz. Bilecik’in Birleştirici Gücü olacağız.



16. ENGELSİZ HAYAT: Kurulacak çağrı merkezi ile engelli vatandaşların yaşamsal faaliyetleri desteklenecek.



17. PAZAR PAZARI ALANI: Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan Pazar Pazarı alanı kapalı pazar haline getirilecek.



18. KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ: Tüm sanatsal faaliyetler ücretsiz desteklenecek. Sanatsal faaliyetlerin sergilenebileceği bir alan oluşturularak Sanat Sokağı oluşturulacak. Tüm branşların eğitiminin verilebileceği Güzel Sanatlar Atölyeleri kurulacak. Oluşturulacak Tiyatro Okulunda yetiştirilen gençlerimiz Tiyatro Festivali’nde ev sahibi olacak.



19. KADERİNE TERK EDİLEN KÜLTÜR SİTESİ CANLANDIRILACAK: Belediye Kültür Sitesi’nin üzerindeki Vakıf Şerh-i’nin kaldırılması için mücadele verilerek bir kent parkını da içerecek şekilde yeniden inşası sağlanacak.



20. ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI GÜVENCEDE OLACAK: Çalışan annelerin 0-36 aylık çocukları için kreş imkanı oluşturulacak.



21. KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFI RAHAT BİR NEFES ALACAK : Küçük Sanayi Sitesi hakkındaki kararları Küçük Sanayi Sitesi Esnafının kendisi verecek. Mevcut Sanayi Sitesi etrafına güvenlik alanının oluşturulması için gerekli adımlar atılacak.



22. ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ : Şehrimize yakışır bir otogar kazandıracağız.



23. KARASU VADİSİ YAŞAM ALANI: Karasu Vadisi sosyal yaşam merkezi olacak.



24. MİNİBÜSÇÜLERİN VE TAKSİCİLERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLACAĞIZ: Şoför esnafımızın emeğine ve ekmeğine sahip çıkacağız. Kazanılmış haklarını koruyarak bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz.



25. HALKIMIZ MUSLUKTAN AKAN SUYU İÇECEK: Arıtma tesisi ile Bilecik halkı musluktan akan suyu içebilecek ve….


“Vatandaşın sırtında kambur olan su faturaları yük olmaktan çıkarılacak.”



Editör: TE Bilişim