Barış Eren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili adayı Tuncay Özkan, miting ve seçim bürosu açılışı için Bozüyük'e geldi.

CHP Bilecik Milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Çağatay Karaahmet ile partililer tarafından coşkuyla karşılanan Özkan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde halka seslendi. Konuşmasında sık sık partililerin sorularını cevaplayan Özkan, CHP'nin iktidar olması durumunda Bilecik'i Türkiye'nin sanayi başkenti yapacaklarını ve Bilecik'ten 3 milletvekili çıkartacak nüfusa ulaştıracaklarını söyledi.

CHP’nin 'Baba ocağı' olduğunu belirterek herkesi CHP'ye destek vermeye çağıran Özkan, "Gelin birlikte olalım, baba ocağında herkesin yeri sıcak, saframız kocaman. O safrada herkese aş, iş var. Biz Türkiye'yi doyurmaya, iş vermeye, büyütmeye ve Türkiye'deki her yurttaşı zengin etmeye söz veriyoruz. Baba ocağında küslük, ayrılık, gayrilik olmaz" dedi. 
Özkan konuşmasında şunları söyledi:

“Bu ülkenin insanları adalet, özgürlük ve barış için yaşar. Cumhuriyet’i yaşatan ve Cumhuriyet’i kuran kadınlarımızın hakkını teslim etmek için geliyoruz. Benim dedem Ali Çavuş, Çanakkale'de 57. Alay'da daha bir tek kurşun atmadan siperde Allah demiş alnına kurşunu yemiş. Atatürk şöyle anlatıyor; 'siperler arasındaki mesafe 8 adım var ya da yok' diyor. Bir dakika sonra ölecekler. Ölümü beklerken Kur'an okumayı bilenler Kur'an okuyor. Bilmeyenler ise dua ediyor. Bir dakika sonra öleceklerini biliyorlar ama o bir dakika içerisinde onları yeri dolacak. Ama onları yeri dolmazsa namus, şeref düşmanın eline geçecek. Namus, onur ve şeref için ölmeye değer, cenk etmeye değer, zulme direnmeye değer. Namus ve ahde vefa için CHP. Bizim bundan başka bir isteğimiz yok. Siz bizi eskiden beri tanırsınız. Biz siyaseti aşk için yaparız. Aşktır bizim eksiğimizi tamamlayan. Vatan, namus ve ahde vefa aşkı. Bir eksiğimizi tamamlamak için siyaset yapıyoruz.Eksikleri ortadan kaldırmak için siyaset yapıyoruz. Bu toprakların evladı olarak size sesleniyorum. Gelin tanış olalım, sevelim sevilelim, bu dünyayı kötülere, haksızlara, katillere bırakmayalım.

Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Buradan bütün Bozüyük'e ve Türkiye'ye sesleniyorum. Gelin birlikte olalım. Bu ortamda herkesin yeri sıcak. Bu sobada herkese aş, iş var. Biz Türkiye'yi doyurmaya, iş vermeye, büyütmeye geliyoruz ve ülkedeki her yurttaşı kendimize dost görüyoruz. Baba ocağında küslük, ayrılık olmaz.

Emeklilere sesleniyoruz. Emekliye vereceğimiz şey, iki bayram öncesi mutluluk, ömür, onur, için 2 maaş ikramiye vereceğiz. 35 yıl çalışmış ama bin 500 liranın altında ücret alıyor. Demek ki insanlık onuru ayaklar altında. Cebinizde para olmazsa, sağlıkta katkı payını ödemezseniz asla kimse bakmıyor. Ödediğiniz paranın üstüne eczanede para veriyorsunuz. Emeklilerimize söz veriyoruz. Ne hastanede ne de eczanede katkı payı ödemeyeceksiniz. Siz bizim başımızın tacısınız.

İşçi bin 500 TL asgari ücretle çalışacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak. Şimdi bir büyük numara var, kaynağı nereden bulacaksınız diye. Kaynak orada duruyor zaten. Bizim projelerimizin hepsinde kaynak var. Emekli sigorta fonunda 70 milyon lira var.

Keşke AKP bütçeyi soyup soğana çevirmeseydi de daha çok verebilseydik. Bakın buradan söylüyoruz, size söz veriyoruz, Genel Başkanımızın verdiği sözün üstüne söz söylenmez ama biz de buradan arkadaşlarımla beraber namus ve şeref sözü veriyoruz. Bu halkın parasını bu halkın kaynağını halka vereceğiz. Çatlayın patlayın. Balon gibi patlamaya başladılar. Ampül patlıyor. Bizim dedelerimiz kefensiz yatanlarımız niye bu topraklarda? Çünkü onlar Allah'tan başkasından korkmadılar ve asla zalime düşmana boyun eğmediler. Biz de onların torunlarız. Bu topraklar çok kutsal topraklar.Biliyorsunuz 15 milyar dolara Fatih Projesi diye akıllı tahta projesi yaptılar. Tahtayı getirdiler koydular, sanki tahta anlatıyor öğrencilere. Biz akıllı tahtalar dönemine son vereceğiz, akıllı öğretmen dönemini başlatacağız.

Bizim çocuklarımız matematik bilecek, fen bilimleri bilecek ve yabancı dil bilecek. Biz çocuklarımızı okuldan kaçıran bu sistemi toptan kaldıracağız.Ecdadımızın ruhunu yüceltmek, bu çocukların geleceğini kurmak için CHP'ye oy vereceksiniz. Bu seçim herkes CHP'de birleşecek.

İşi kolay kılacağız. Seveceğiz, sevileceğiz. Bu dünyayı, Türkiye’yi hırsızlara, katillere bırakmayacağız. 

Yurttaşlarıma, ağabeylerime, ablalarıma, kardeşlerime, genç dostlarıma sesleniyorum, diyorum ki, bu seçim Türkiye’nin ayağa kalkma seçimi. Uçurumdan aşağı gitmekte olan Türkiye’nin tutulup yücelere çıkartılması seçimi.

Bizim gönlümüzde ne varsa sizindir. Beraberiz. Hepinizi Türkiye’nin birleştirici gücü Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, baba ocağına davet ediyorum.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yani Türkiye’nin 8 Haziran’daki başbakanı söz verdi. Kaçak sarayı çocuklarımızın geleceği için Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne vereceğiz.

Bizim sizinle damarlarımızda dolaşan kan aynı. Heyecanımız, sevdamız aynı. Biz vatan aşkıyla yanan yüreklerle birlikte geleceğin Türkiye’sini hep beraber omuz omuza kuracağız.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim gönlümüze, alnımıza bakın. Biz hırsız değiliz namuslu insanlarız. Biz şerefli insanlarız. Bilecik’i Türkiye’nin sanayi başkenti yapacağız.

Bilecik Bozüyük 3 tane milletvekili çıkartacak kadar büyük bir sanayi şehri olacak. Biz buna söz veriyoruz. Siz namuslu onurlu şerefli Bileciklilersiniz, Bozüyüklülersiniz. Emanete hıyanet etmezsiniz.

İki milletvekilimizi Ankara’ya gönderin, onlar da size söz verecekler. Üçüncü milletvekilini çıkartacak kadar büyük Bilecik, büyük Bozüyük sözü verecekler.”


Editör: TE Bilişim