7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından vekil olmaya hak kazanan AK Parti'li Halil Eldemir, önceki gün mazbatasını aldı. Adliye önünde düzenlenen törenle mazbatasını alan Eldemir, halkımıza hitaben yaptığı konuşmada bugüne kadar AK Parti Milletvekili adayı olarak çalıştığını ancak bundan böyle kendisine oy versin vermesin tüm Bileciklilerin vekili olacağını söyledi.

       Parti seçim bürosu önünden başlayan yürüyüşle Bilecik Adliyesi’ne gelen Eldemir’e Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve 2. sıra Milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş’un yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş eşlik etti.

       Halil Eldemir’e mazbatasını Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Aktepe verdi. Adliye önünde gerçekleşen törende kısa bir konuşma yapan Aktepe, Bilecik’te 1’inci parti olan AK Parti’yi ve Halil Eldemir’i tebrik etti.

       Mazbatasını alması sonrası halka seslenen Milletvekili Halil Eldemir, bunun aldığı ilk mazbata olduğunu söyledi ve bugünden sonra sadece AK Partililerin değil, tüm Bilecik’in vekili olacağını söyledi. Eldemir, şöyle konuştu:

       “Bugün hayatımın ilk mazbatasını almış oluyorum. Bu da Milletvekilliği Mazbatası oluyor. Ben Bilecikli hemşerilerimin teveccühüne çok teşekkür ediyorum. 7 Haziran itibariyle, huzur içerisinde geçen bir seçim sürecini il olarak tamamlamış olduk. Bilecikli hemşerilerimiz bizi milletvekili olarak görmek istediklerini sandıkta beyan ettiler. Biz de bu beyanın neticesinde bugün mazbatamızı almış oluyoruz. Bugüne kadar AK Parti’nin milletvekili adayı olarak seçim meydanlarında dolaşmıştım. Bütün Bilecik’imizi, köylerimizi, mahallelerimizi, ilçelerimizi dolaşmıştım. Bugün itibariyle artık bize oy versin vermesin, tüm Bilecik’in Milletvekili olarak Bilecik’e ve ülkeme hizmet etmeye hazır olduğumu beyan ediyor, bütün halkımızı selamlıyorum. Bütün hemşerilerimden bir isteğim var. Sizlerden dua istirham ediyorum. Cenab-ı Hak, beni önce kendisine karşı, sonra da sizlere karşı mahcup etmesin diye sizlerden dua istirham ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim