Bilecik Merkez TOKİ İlkokulu’na Türk Tarih Kurumu tarafından 600 kitap kazandırılırken, 15 Temmuz Şahitler anısına yapılan köşenin de açılışı gerçekleştirildi.

Bacıyan-ı Rum Anma Etkinlikleri kapsamında ilimizde bulunan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’ın katılımıyla; TOKİ İlkokulu’nda 15 Temmuz şehitleri köşesi açılışı gerçekleştirilirken, Türk Tarih Kurumu tarafından şehit Adnan Ünver’in isminin verildiği okul kütüphanesine ise 600 kitap bağışlandı.

TTK Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, cihan imparatorluğunun kurulduğu toprakların önemine vurgu yaparak bu topraklar için şehit olanlara şükranlarını sunarken, okul kütüphanesine yaptıkları kitap yardımının doğru bilgiye ulaşmada rehber olacağını belirtti. Başkan Turan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bilecik, Anadolu’muzun mümtaz coğrafyası. Bilecik, bir cihan devletine ecdatlık yapmış Osmangazi’ye ruhen, manen hükmetmiş Edebali’nin şehri. Bilecik, yine Osmangazi’nin atası, Ertuğrulgazi’nin bulunduğu yer. Bilecik, nice Türkmen’in, nice şehidimizin her karışında bedel ödediği makam. Ne güzel yer şu Bilecik.

Gerçekten vatanımızın her köşesi, her taşı, her kilometresi dünyanın hiçbir bedelin ödenemeyeceği yüce bedellerle ele geçirilmiş, alınmış yerler. Bunların en mümtaz noktalarından biriside bu bölge. Dolayısıyla karınca kararınca küçük bir katkımız olsun istedik Bilecik’e. Bir kütüphanemiz olsun, o kütüphaneye bizde omuz verelim istedik. Bunun yanı sıra bir şehitler köşemiz olsun. Şehidimizin annesi ve babası da yanımızda. Onlara ne kadar şükranlarımızı iletsek azdır ve huzurunuzda ben bunu ifade etmeyi kendime bir borç biliyorum.

Bilgi kuvvettir. Sağlam bilgi, doğru bilgi. Hazreti Peygamber diyor ki; “Faydasız bilimden sana sığınırım ya rab” tabi bilginin faydasız olanı da var. Ona dikkat! Değerli yavrular, bunu ancak annelerimiz, öğretmenleriniz rehberliğinde ulaşabiliyorsunuz.

Bizim milletimiz büyük, bizim milletimiz dağlar aştı, bizim milletimiz buhranlar aştı, meseleler çözdü. Zaman zaman düştü ve düştüğü yerden kalktı. Bugünde işte Afrin’de şehitlerimiz var, Afrin’de savaşanlarımız var. Onlar sayesinde biz huzurdayız ve burada bir açılış gerçekleştiriyoruz. Ve onlara da binlerce minnet, binlerce şükür.

Şunu da burada hatırlatmadan geçemeyeceğim; şehitlik murat edilmez. Şehitlik arzulanmaz. Şehitlik Allahu Teala’nın bize verdiği bir rütbedir. Şehitler yaşamak için şehittir. Hedef yaşamaktır! bize verilen görev yaşamaktır. Ama buna rağmen, şehitliğe de hazır olmak gerekir. Dolayısıyla ben bu şehitlerimize bu kitaplığı açanlara, bu okulu yapanlara, size rehberlik eden öğretmenlere ve sizlere tekrar teşekkür ederek bu güzel eserin güzel sonuçlar vermesi temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim