Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 9 Ekim 2015 Cuma günü 14.00 – 17.30 saatleri arasında üyelerin e-fa-tura ve e-defter uygulamasına geçiş konusunda soru ve so-runlarına yanıt vermek amacıyla “İşletmelerde E-Fatura ve E-Deftere Geçiş Süreci“ konulu bilgilendirme semineri düzenlenecek. 

Bilgilendirme Seminerine katılımın ücretsiz olduğu belirtilirken, katılmak isteyenlerin 7 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar TSO’ya kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili TSO’dan yapılan açıklamada, “6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununda ve Vergi Mevzuatında, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, bazı işletmelerin defter ve belgeleri elektronik ortamda düzenlenmesi ve iletmesi konusunda zorunluluk getirilmiştir.

Ayrıca 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na eklenen hüküm uyarınca elektronik defter, belge ve kayıtlarının oluşturulması,  kaydedilmesi, iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi ile defter ve belgelerin elektronik ortamda tutulması ve düzenlenmesi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi Maliye Bakanlığı’na verilmiş olup, Vergi Usul Kanununun 454 Nolu Tebliği ile 2014 Yılı Cirosu 10 Milyon ve üstü olan firmalar (Gelir veya Kurumlar Mükelleflerinin tümü) 2016 Yılından itibaren E-Fatura ve E-Defter tutmak zorundadırlar. Odamız tarafından 9 Ekim 2015 Cuma günü 14.00 – 17.30 saatleri arasında Sizlerin e-fatura ve e-defter uygulamasına geçiş konusunda soru ve sorunlarınıza yanıt olacağını düşündüğümüz “İşletmelerde E-Fatura ve E-Deftere Geçiş Süreci“ konulu bilgilendirme semineri düzenlenecektir.

Bilgilendirme Seminerine katılım ücretsiz olup, katıl-mak isteyenlerin 7 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar Odamıza kayıt yaptırmaları önemle rica olunur.

 Saygılarımızla” denildi.

Editör: TE Bilişim