Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nca tehlikeli maddenin karayoluyla taşınması hakkında farkındalık eğitimleri düzenleneceği belirtildi.

İşletmelerin 01.09.2014 tarihine kadar “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi” almasının zorunlu olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alan işletmelerin en geç 30 gün içinde Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı’na istihdam ettikleri veya hizmet aldıkları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanını bildirmeleri gerektiğini, bu işlemleri gerçekleştirmeyen işletmelere ise 1000 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Konu hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim seminerleri düzenleneceğini belirten Oda Başkanı Uzun, Seminerlere katılmak isteyen üyelerin 1 Eylül 2014 tarihine kadar başvuruda bulunması ve en az 15 kişinin katılması halinde seminer açılacağını, ayrıca Eğitime katılan kişilere seminer sonunda Genel Farkındalık Eğitimi Katılım Belgesi verileceğini belirtti.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “24 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Taşınması Hakkında Yönetmelik  kapsamında yıllık 50 ton üzerindeki tehlikeli madde taşımacılığına ve miktar sınırlaması olmaksızın tehlikeli atık taşımacılığına konu olacak faaliyetleri gerçekleştiren gönderen, yükleyen, paketleyen, dolduran, boşaltan, alıcı ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecilerinin 01.09.2014 tarihine kadar “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi” alması zorunludur. Aynı zamanda 01.09.2014 tarihinden itibaren Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alan işletmelerin en geç 30 gün içinde Ulaştırma Haberleşme Bakanlığı’na istihdam ettikleri veya hizmet aldıkları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanını bildirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen işletmelere 1000 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Yukarıda kısaca özetlemeye çalıştığımız konunun hassasiyeti nedeniyle, TOBB, ETÜ-SEM olarak tehlikeli maddelerin taşınması konusunda uzman kuruluş 3e Danışmanlık ile işbirliği içerisinde 18 Ağustos – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında Odalarımızda, mevzuat açısından zorunlu olan Genel Farkındalık Eğitim Eğitimi konularını içeren bir genel bilgilendirme semineri düzenlenmesi planlanmaktadır.

Firmanızın eğitim gerekliliklerinin belirleyebilmeniz için seminere işletme sahibi veya üst düzey yöneticilerin katılımında fayda görülmektedir.

1 gün sürecek olan genel bilgilendirme semineri;

-          Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini Almak Zorunda Olan İşletmeler

-          Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Almak için gereken şartlar

-          Tehlikeli Madde Taşımacılığında Sorumluluk Alanları ve İlgili Mevzuat Kapsamındaki Yükümlülükler

-          ADR Kapsamındaki Zorunluluklar

-          Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliği ve İşletmelerin Yükümlülükleri konularını içerecektir.

Seminerlere katılmak isteyen üyelerimizin 1 Eylül 2014 tarihine kadar başvuruda bulunması ve en az 15 kişinin katılması halinde seminer açılacaktır. Eğitime katılan kişilere seminer sonunda Genel Farkındalık Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir.

Katılım bedeli 1 kişi için KDV dahil 295,00 TL’dir.

Ödemeler ve başvurular aşağıdaki linkten yapılmaktadır.

http://www.sem.etu.edu.tr/egitim/tehlikeli-maddenin-karayoluyla-tasinmasi-hakkinda-genel-bilgilendirme-semineri.html

 

Editör: TE Bilişim