Bilecik TSO,  Bilecik’te buğday kalitesini artırmak amacı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje gerçekleştirdi.

Proje kapsamında verimi yüzde yüz arttırmayı hedeflediklerini kaydeden TSO Başkanı Şükrü Keskin, şu ifadelere yer verdi:

“İlimiz tarımına katkı sağlamak ve ürün kalitesini arttırmak amacı ile Odamız ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde farklı coğrafi özellikler taşıyan köylerimize, farklı buğday türlerinde tohumlar alınarak, anlaşmalı alanlarda ekimler yapılmıştı.Proje kapsamında Alpagut köyüne ekilen buğdayların hasat töreni gerçekleşti.

Alpagut köyünde gerçekleşen törene Bilecik Valisi Sn. Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Sn. Osman Yılmaz, Pazaryeri Kaymakamı Sn. Oray Güven, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Uysal Ağaoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa BilimleriDekanı Prof.Dr. Zeki Mut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Adem Bedir, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Sn. Ahmet Sevinen, Bilecik TSO Başkan Yardımcıları Murat Serhat Öztürk, Ercan Düzgün, Meclis Üyesi Hakkı Aynur, Kamu Kurumlarının yetkilileri ve değerli çiftçi ve köylülerimiz katıldı.

Bilecik Ziraat Odası tarafından ilimizde TMO ofisinin bir silosunun kurulması amacıyla başlayan çalışmalar sonucunda, ilimizdeki buğday üretimindeki verim düşüklüğü ve üretimin yetersizliği sonucuyla karşılaşılmıştır. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğünün bir projesinin olduğunun öğrenilmesi üzerine, odamızca da projenin desteklenmesi kararı alınmıştır. Amaç İlimizde dönüm başına ortalama 350 kilo kadar olan buğday
verimliliğini, doğru tohum cinsleri ve ekim yöntemleriyle % 100 arttırmaktır. Bu amaçla yapılan çalışmalarda küçük de olsa bir katkımız olduysa memnuniyet duyarız.

Bu duygularla projenin hayata geçmesinde ve sürdürülmesinde desteklerini esirgemeyen Bilecik Valisi Sn. Bilal Şentürk’e, Milletvekilimiz Sn Selim Yağcı'ya, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sn. Fahrettin Poyraz’a, Tarım İl Müdürü Sn. Necmettin Yoldaş’a, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Sn. Ahmet Sevinen’e, ilgili kamu kurumlarının çalışanlarına ve proje kapsamında dağıtılan buğdayları eken, elini taşın altına
koyan değerli çiftçilerimize teşekkür eder. Daha verimli günlere ulaşmak için hep birlikte çalışmaları sürdürmek temennisiyle saygılar sunarız.”

Editör: TE Bilişim