Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile istişare toplantısında biraraya geldi.

Konak Kafe Restoran’ta CHP Bilecik Belediye Başkanı Adayı Semih Şahin’i destekleme kararı alarak protokole imza atan İYİ Partili yöneticilerinde bulunduğu istişare toplantısında TSO yöneticileri ile partililer 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ilimizdeki sorunları masaya yatırdılar.

“Vekiliniz olarak her türlü katkıyı vermeye hazırım”

Çeşitli konuların tartışıldığı toplantıda konuşma gerçekleştiren CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, seçimler öncesinde gerçekleşen bu toplantıların önemine değinirken, adayları Semih Şahin’in Bilecik’i yönetme noktasındaki birikimine dikkat çekti.

Milletvekili Yaşar Tüzün, ekonomiden, genel siyasete, yerel siyasete ve belediyeciliğe ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında, “elbette Türkiye genelinde konuşulması gereken çok şey var ama doğru zaman ve doğru yerde olmadığımızı düşünüyorum.

Önümüzdeki süreçte bizzat Odamızın toplantısına katılıp orada hem adayımız ile birlikte projelerimizi, hem de Türkiye üzerindeki genel siyaset noktasındaki düşüncelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Sevgili arkadaşlar hepiniz işadamısınız, bir kısmınız yerel ticaret ile uğraşıyorsunuz, bir kısmınız Türkiye ticareti ile uğraşıyorsunuz, bir kısmınızda uluslararası ticaretle uğraşıyorsunuz. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu ekonomik sorunların çözümü noktasında Parlamento’da bir vekiliniz olarak her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazır olduğumu bir kez daha ifade edeyim. Bugüne kadar nasıl ettiysem de, bundan sonrada etmeye devam edeceğim, ancak her yerde olduğu gibi bu çoğunluk sistemiyle, parmak oylamasıyla da bizim bugüne kadar Bilecik genelinde vermiş olduğumuz tekliflerin büyük kısmı kabul edilmedi. Bunlardan en önemlisi biliyorsunuz teşvik kapsamına alınan iller oldu. 1’inci derece, 2’nci derece, 3’üncü derece şeklinde, biz bunun doğru olmadığını düşündük, bizim Türkiye’de her ilin kendine özgü bir özelliği olduğunu, Bilecik’in mermer ve seramik noktasında Türkiye’de birinci derecede üretim yaptığını, dolayısıyla sektörel teşvik kapsamına alınması gerektiğini söyledik. Eğer Bilecik’te hammadde mermer ve seramikse, Bilecik bu bölümle teşvik kapsamına alınsın ve Bilecik’te varolan bu sektör daha da fazla gelişsin diye düşündük, eğer Bursa’da tekstil varsa, tekstil kenti olan Bursa teşvik kapsamında “tekstil üzerine olsun” dedik. Bununla ilgili sektörel teşvikin uygulanabilmesi için Meclis’te bunu gündeme getirdim, konuşmasını yaptım ama her zaman olduğu gibi oy çokluğu ile bizim teklifimiz kabul edilmedi.

“Bugün itibariyle Türkiye’de rejim değişti”

Enflasyon rakamları ortada, aslında işin özeti bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi’nin Türkiye şartlarına uygun olmadığını biz gözlemliyoruz, yok sayamayız, bunu görmemezlikten gelemeyiz, yani Türkiye’de Parlamenter sitemin, bunun içinden çıkacak bir Bakanın, Başbakan’ın hatta Parlamento’dan seçilecek bir Cumhurbaşkanı sitemiyle bugünkü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin Türkiye şartlarına ve standartları ile örtüşmediğini hepimiz gözlemliyoruz.

İşte kampanyada işlerin daha da kolaylaşabilmesi için tek yetkili kişiden bu görev bölümünün onun belirleyeceği bir kurul ile oluşabilmesi için ve sistemin daha da hızlanması noktasında bir Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin gündemine getirildi, biz bunun doğru olmadığını söyledik ama halkımız bu yönde karar verdi. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi uygulamaya geçti, bugün itibariyle Türkiye’de rejim değişti, sistem değişti, bu sitemin getirdiği bir travma var mı gerçekten var örtüşmedi, yani, Bakanlarla parti grupları, Bakanlarla bürokratlar, Bakanlarla Meclis grubu, Bakanlar üst düzey bürokratlar arasında bir diyalog eksikliğinin olduğunu gözlemliyoruz. Bunun da ekonomiye yansımalarını gözlemliyoruz, yani tek adamın, tek kişinin her türlü kararı verme noktasındaki düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyenlerdeniz, bu noktada en büyük sıkıntımız yoksulluk, işsizlik, Genel Başkanımızın, “Asgari Ücret bugün Türkiye’de CHP’li Belediyelerde en az 2 bin 200 Lira ödenecek” demesinden sonra hükümet bir hamle daha yaptı ve Asgari Ücret’i 2 bin 20 TL’ye çıkarttı, oysa OECD ülkeleri içerisinde Asgari Ücret’ten en fazla vergi alan bir ülke var dünyada o da Türkiye, yani Asgari Ücret’in içindeki vergi oranının ne kadar yüksek olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla bunlar hakkındaki genel değerlendirmemizi önümüzdeki süreçte yaparız, bu bir yerel ziyaretti, bu bir tanışma ziyaretiydi, burada çok değerli bir Belediye Başkanı adayımız var, inşallah 60 gün sonra Bilecik’in yeni Belediye Başkanı ile sizler çalışacaksınız. Onun da geçmişten gelen deneyimi, birikimi, tecrübesi, inşaat mühendisi olması, bununla birlikte öğretim üyeliği görevini yapması ve aktif olarak ta Şişli gibi Türkiye’nin İstanbul gibi güzide bir kentinde Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış olması, partimizin de büyük çoğunluğunun desteği ile seçilmesi ile birlikte biz Semih başkanımıza güveniyoruz, onun bilgisine ve tecrübesine inanıyoruz, biz Bilecik’i yönetmek, hizmet etmek istiyoruz, 15 yıldır Bilecik’i yöneten bir parti var, yaptıkları için teşekkür ederiz, yapmadıkları için eleştiri hakkımızı saklı tutuyoruz ve önümüzdeki süreçte bunları anlatacağız.

Bilecik’te bir değişim ve dönüşümünde olması gerektiğine inanıyoruz, yani artık takım tutar gibi parti tutmanın doğru olmadığına inanıyoruz, bu konuda bir İstanbul ve dünya vizyonuna sahip çok değerli bir arkadaşımız partimizin adayı.

“Biz Bilecik’in kazanmasını istiyoruz”

Aynı zamanda, bu adayımıza Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece biz destek vermeyeceğiz, yine Parlamento’da gurubu bulunan çok değerli İYİ Partimizin teşkilatı da bugün burada, onlarında büyük desteği ve katkısı ile biz Bilecik’in kazanmasını istiyoruz. Bilecik’te yaşayan insanların kazanmasını istiyoruz, bunun içinde önümüzdeki süreçte bu projelerimizi, yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız”ifadelerine yer verdi.

“Sizinle Bilecik’i beraber yönetmek istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Başkanı adayı Semih Şahin ise gerçekleşen toplantıda Bilecik’in sorunlarını çözme noktasında birlikte hareket etmenin önemine değindi.

Aday Şahin konuşmasında; “hem seçim öncesi, hem de seçimden sonra hep birlikte Bilecik’te bir değişim yapacağız. Böyle bir şeye ihtiyaç olduğu taleplerden belli oluyor, sadece ulusal sorunlar değil, yerel de de bir takım sorunlar var, bunları en iyi siz biliyorsunuz, ben de sizlerden öğreniyorum, bunu birlikte çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum.

Öncelikle Belediye Başkanlığı bana göre önemli bir iş, o yüzden çok iyi bir ekip olmak gerekiyor, ekip dediğimiz sadece Belediye’de değil, bütün kentte bu ekibi kurmak gerekiyor. Bunda da en önemli unsurlardan birisi Sanayi ve Ticaret Odası. Bütün yerel işadamları, yerel ticari insanlar olarak sizinle Bilecik’i beraber yönetmek istiyoruz, hem projelerin oluşumunda da, projelerin takibinde de hep birlikte çalışmak istiyoruz. Bu birlikteliği sağladığımızda çok hızlı bir şekilde kentteki sorunları hızla çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum” dedi.

“Biz de CHP ile birlikte Türkiye genelinde bir güç birliği kararı aldık”

Bilecik merkezde CHP Belediye Başkanı Adayı Semih Şahin’i destekleme kararı alan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses ise, “bundan önceki her seçimde seçimler yapılır ardında da koalisyonlar meydana gelirdi, buradan da hükümetler belirlenirdi, mevcut sistem koalisyonu ortadan kaldıracağını iddia ederek kuruldu, fakat değişiklik şu yönde oldu, bu koalisyonlar seçimlerden öncesine alındı. Söylediklerinin tutarlılığının tespit edilmesi açısında belirtiyorum bunu, şimdi bizde CHP ile birlikte Türkiye genelinde bir güç birliği kararı aldık, olarak biz bunu yine Türkiye genelindeki tüm iller arasında en hızlı çözüme kavuşturan ve ilk imza altına alan il olduk, bu seçimde Bilecik merkezde Semih Şahin beyi destekleyerek burayı birlikte yönetmeyi hedefliyoruz hep beraber” dedi.

Toplantı Bilecik’e ilişkin görüş alışverişlerinde bulunulması ile son buldu.

Editör: TE Bilişim