Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2015 yılı mali destek programları proje teklif çağrısı dönemi başladı. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası proje hazırlamak isteyen üyeleri için “Proje Danışma Ofisi” oluşturuyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2015 yılı mali destek programına ilişkin açıklama yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun; 2015 yılı destek programına Bilecik’ten yapılacak proje başvuru sayısının artması gerektiğini vurguladı. Uzun: “Program “Kırsalda Ekonomik Kalkınma (Kar Amacı Güden Kuruluşlara Yönelik)”, “Kırsalda Ekonomik Kalkınma (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik)”, “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi” Mali Destek Programları olmak üzere 3 farklı başlık altında oluşturuldu. Bu demektir ki farklı alanlara yönelik projeleri olan kurum kuruluşlarımız, firmalarımız da bu yılki destek programına projelerini sunabilecek” dedi. 

Üyelerimizin ve Bilecik ekonomisine değer katan KOBİ’lerimizin faydalanması gereğine vurgu yapan Fevzi Uzun; “İlimizin Orta Sakarya Havzasında tarımsal üretime müsait, verimli arazilere sahip olması nedeniyle bu işle iştigal eden herkesin bu hibelerden faydalanması, Kırsalda üretilen tarım ürünlerinin katma değerlerinin ve pazarlama imkânlarının artırılması, Kırsalda kurulu tarım işletmelerinde ve tesislerinde yürütülen tarımsal faaliyetlerde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması,  Kırsalda tarım dışı gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi alanlarında beklentimiz daha fazla projeyle Bilecik’in hibe programdan daha fazla yararlanmasıdır” dedi. 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak; devlet desteklerinden Bilecik’in daha fazla yararlanması adına önemli adımlar attıklarını kaydeden Fevzi Uzun; “Odamızda proje fikirlerini geliştirmek isteyen üyelerimiz için uzmanlardan oluşan bir heyet ile Proje Danışma Masası oluşturduk. Dileyen üyelerimiz proje fikirlerini gelip heyetimiz ile paylaşarak geliştirme imkânı bulabilirler. Talep oluşması halinde gerekirse Proje Hazırlama Eğitimlerimiz de yapılacaktır. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefimiz Bilecik’e değer katacak, sosyo-ekonomik olarak Bilecik’in, firmalarımızın önünü açacak her türlü projenin Bilecik’e kazandırılmasıdır” dedi.

 Proje Danışma Masası için randevuların Bilecik TSO’dan verildiğinin altını çizen Uzun; “Proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm üyelerimizin uzman heyetimizden destek almalarının önemli fayda sağlayacağını” belirterek. Odamız tarafından Kamu Üniversite Sanayi işbirliği kapsamında önemli  adımlar atıldığını, Proje hazırlamak isteyen üyelerimiz için uzman desteği konusunda Üniversitemizden de ilgili akademisyenlere yönlendirilmesi odamızca sağlanacaktır.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim