Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve yayacak, bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır” sözlerinin damga vurduğu Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni’ne Bilecik TSO Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihdam seferberliği kapsamında yeni teşvikleri açıkladı.

Şubat ayında başlatılan istihdam seferberliği 1.5 milyon kişi ilave istihdam sağlanmış olmasının Türkiye için bir rekor olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ülkemizin geleceği ile ilgili kriz tellallığı yapanlara vereceğimiz en güzel cevap işte bu tür gelişmelerdir. Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1.5 milyon ilave istihdamı taktir etmesini beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi harcamasınlar yeter, başka ihsan istemeyiz. İstihdam seferberliğinde elde ettiğimiz neticesinde devletin sağladığı teşvikler elbette önemlidir. Bu gayretin sizlerin gönül dünyasında karşılığı olmadan yürümeyeceğini de gayet iyi biliyorum. İstihdam seferberliğine katkı sağlayan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstihdama katkı sağlamayan büyümenin tabana yayılmadığı anlamına geldiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak olarak ifade ettiğimiz ve 2023 projelerimizle somutlaştırdığımız bir hedefi vardır. Bu hedefe ulaşmanın yolu üretmekten ve yenilenmekten, her alanda kendimizi gerçekleştirmekten geçiyor. Ülkemizin bu yılın ilk üç çeyreğinde elde ettiği ortalama yüzde 7.4'lük büyüme oranı hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah yol sonunda da bu düzeyde bir oranı tutturacağımıza inanıyorum. Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden birisi de istihdamdır. İstihdama katkı sağlamayan bir büyüme tabana yayılmıyor demektir. Bu yıl elde ettiğimiz 1.5 milyonluk ilave istihdam eğer istersek neticeye ulaşacağımız anlamına geliyor. Teşviklerin istihdamın artmasında ve sürekli hale gelmesindeki önemin farkındayız. Bunun için mevcut 11 istihdam teşvikini önümüzdeki dönemde de sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim