Geçtiğimiz haftasonu TSO Meclis üyeleri tarafından eski Bilecik şimdiki Ağrı Valisi Süleyman Elban’a yapılan ziyarete ilişkin Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ, değerlendirmelerde bulundu.

Oldukça verimli geçen ve TSO Turizm Komisyonu tarafından organize edilen 2 günlük Ağrı gezisinin sponsorluğunu Turgut Özen Mermer’in sahibi Bilecik TSO Meclis Üyesi, TOBB Üst Kurul Delegesi Turgut Özen’in üstlendiği öğrenildi.

TSO Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ, Ağrı gezisi ve Vali Süleyman Elban’a yapılan ziyarete ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

“Valimizle gurur duyduk”

TSO Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ, Vali Süleyman Elban’ın çalışmaları ile dikkat çektiğini ve Ağrı halkının kendisinden çok memnun olduğunu farkettiklerini belirterek Vali Elban ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Vali Süleyman Elban’ın ziyaretine giden Meclis üyeleri ile yakından ilgilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Gökçedağ, “yapılan gezimiz neticesinde Sayın Valimizin daha önce Bilecik’te yapmış olduğu hizmetleri unutmamak adına Ağrı’da ziyaret etme gereği duyduk. Valimizin misafirperverliği hakikaten son derece üst düzeyde, kendilerine sizin aracılığınız ile çok teşekkür ediyorum.

Sayın Valimizin çalışkanlığı, hizmet severliği Bilecik halkı tarafından takdir görmüştür. Bunu da tüm Bilecik halkımız kısa bir süre kalmasına rağmen yaptığı projelerle, uyguladığı çalışmalarla sonuca ulaştırmıştır. Bunun aynası olarak Ağrı’da da aynı çalışmaları gözlemledik.

Sayın Valimiz aynı zamanda Ağrı Belediyesi’ne kayyum olarak atandı.Bu kayyumluğu neticesinde Belediye çalışmalarını en üst düzeye çıkartmış alt yapısıyla, üst yapısıyla, makine parkuruyla hakikaten kayda değer bir çalışma gözlemledik.

Ağrı’da OSB sanayiye yönelik çalışma bulunmamaktadır, fakat Süleyman Elban bunu tekstil kentle taçlandırmış, aşağı-yukarı 3 bin kişilik sanayi alanı imar etmiş, bu yıl sonu itibariyle işletmeye geçeceğinden bahsetti, bu hakikaten Ağrı için çok büyük bir planlamadır. Ağrı halkından da Valimize karşı çok ciddi şekilde sevgi ve saygı var, TSO Başkanı Saim Alpaslan ile de görüşme fırsatımız oldu, onlarda Valimizden övgü ile bahsettiler, dolayısıyla Valimizin başarılarını takdirle karşıladık” ifadelerine yer verdi.

“Öğretmen kardeşimizle hasret giderdik”

Arkadaşlarının sosyal medya paylaşımlarını gören Çakırpınar’lı Ağrı’da görev yapan Emine Sarı öğretmen ile görüşmelerine de değinen Gökçedağ, bu görüşmede duygulu anlar yaşadıklarından bahsederek, “Gazetenizin sosyal medyanız aracılığıyla Ağrı gezimizi paylaştığınız anda bir öğretmen kızımız Ağrı’da bunu görür görmez size dönüş yaptı. Bu dönüşü ile bu kardeşimizi de ziyaret etme fırsatı bulduk. Hakikaten o gözlerindeki ifade bizleri çok duygulandırdı. Kendisi de Bilecik Çakırpınar nüfusuna kayıtlı bir abimizin evladı. Tüm Odamız adına Emine Sarı öğretmenimiz Bilecikli hemşerilerimize çok selamlarını iletti, kıymetli öğretmenimize de görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

“Sponsorumuz Turgut Özen’e teşekkür ederiz”

Ağrı iline yapılan gezinin tüm giderlerini karşılayan TOBB Üst Kurul Delegesi Turgut Özen’e de teşekkürü bir borç bildiklerini belirten Yüksel Gökçedağ, “gezimize katılan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, 10 kişilik bir grubumuza öncülük ettik. Bu gezimizin tüm sponsorluğunu Turgut Özen üstlendi, aracılığınız ile ona da teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Valimiz Süleyman Elban’ın bizleri ağırlamasından, ilgi ve alakasından son derece memnun kaldık. Bilecik’i Ağrı’da yaşatmanın gurur ve mutluluğunu yaşadık, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz, başarılarının devamını diliyoruz, inşallah çok daha güzel yerlerde Vali olarak kendisini ziyaret edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim