Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen "Okullardan Yarınlara" programına katılırken, Türkiye genelinde 13 bin yeni okul yapımı için başlatılan kampanyaya Bilecik nazarından ihtiyaç doğrultusunda destek vereceklerini belirtti.

"13 BİN YENİ OKULA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye’de 18 milyonu aşkın öğrencinin sayıları 70 bini bulan eğitim kurumlarında eğitim hizmeti aldığını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “özel eğitim kurumları ve diğer eğitim-öğretim birimleri ile bu sayı 86 bine kadar çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın bunlara ilave olarak 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca mevcut okulların bir kısmında da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Burada birlikte olduğumuz ülkemizin seçkin iş insanları ve hayırseverlerinin desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımızın okul ihtiyacını tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Bu kampanyada ben sizlerin yerinizi alacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“İhtiyaç doğrultusunda elimizi taşın altına koymaya hazırız”

Gönüllülük esasına dayanan okul kampanyasına ilişkin görüş bildiren Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, ilimiz nazarında ihtiyaç doğrultusunda ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtirken, “bütün illerden katılan sanayicilerle birlikte böyle bir okul kampanyası başlatıldı. Biz de, kendi ilimizde ihtiyaç doğrultusunda sanayicilerimiz ile bir araya gelerek istişarelerde bulunup elimizi taşın altına koymaya hazırız dedik. İlimiz adına bir ihtiyaç olduğunda hepsi olmasa bile olması gerekeni yaparız, çok anlamlı ve güzel bir proje oldu, olması gerekende zaten budur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim