Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde Bilecik'te yöresel ürünlerin yer aldığı ''Yöresel ürünler pazarı'' kuruldu. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin üretici kadınlara destek olmak amacıyla pazarda kurulan tüm stantlardan kendi cebinden alışveriş yaparken katılımcılara ürünlerden ikramda bulundu.

Tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler tarafından öğrenilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması amacıyla Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca 2015 yılından itibaren "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı yürütülmektedir.

Proje kapsamında Bilecik Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün etkinliği Yöresel Ürünler Pazarı Vezirhan Belediyesi ev sahipliğinde Vezirhan Beldesinde yer alan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayında gerçekleşti. Vali Bilal Şentürk tarafından açılışı yapılan Yöresel Ürünler Pazarına Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, Meclis Üyesi Abdülselam Ağdağ, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Levent ve Kurul Üyeleri Nermin Erçolak, Filiz Eğilmez, Tuğba Akbaş İbiş ve Vildan Öztürk katıldı. Başkan Şükrü Keskin pazarda ürün sergileyen kadınlara karanfil sunarken,destek olması adına pazardaki tüm ürünleri satın alarak davetlilere dağıtımını sağladı.

Editör: TE Bilişim