Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin,Gazetemize ziyaret gerçekleştirirken, kendisinin de katılım sağladığı Ankara’da TOBB’un ev sahipliğinde düzenlenen Ekonomi Şurası ve Bilecik sanayisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile görüşme gerçekleştiren TSO Başkanı Şükrü Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirilen toplantıda sanayicilere önemli uyarılarda bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanayicilere yönelik ‘işçi çıkartmayın işçi alımına gidin’ telkinlerinde bulunduğunu söyleyen Başkan Keskin, işçilerin maaşlarının karşılanma sözünün Cumhurbaşkanı tarafından verildiğini aktardı. Ayrıca Başkan Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fabrikalara enerji indirimi yapılacağının müjdesini verdiğini de söyledi.

“İş var,işçi yok”

Bilecik’teki sanayicilerin durumlarına da değinen Başkan Keskin, “Bilecik’te konkordato ilan eden yok. Bilecik’in sanayisinde çok kötü bir senaryoda yok. Bilecik’te bir-iki firma işçi çıkartımına gitse de şu anda o firmalar tekrardan personel alımlara başlamış durumdalar.

Piyasa şu da var yani: iş var, işçi yok. Şu anda işsizlik maaşı alanlar var. İşten çıkan bir işçi 6 ay ile 9 ay işsizlik maaşı alıyor. Yani çalışmasına gerek kalmıyor. Öyle mantık yürütülüyor ne yazık ki. İşçinin şunu yapması lazım, işten çıktı,1 ay işsizlik maaşı aldı ardından iş buldu. Hemen işsizlik maaşını dondurup işe yeniden başlaması gerekiyor.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim