Dünya genelinde yaşanan Koronavirüs salgını sebebiyle mermer sektöründe ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaya başlarken ülkemizde başta Isparta, Burdur ve Denizli’de blok mermer talebinin azalması neticesinde gelen ekonomik darboğaz işçi çıkarımlarını da beraberinde getirdi. Mermer sektörünün önemli merkezlerinden olan Bilecik’teki duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Koronavirüs hastalığının ilimizi herhangi bir şekilde etkilemediğini belirtti.

“Bilecik’te Koronavirüs mermer sektöründe bir etkilenme yapmadı”

Başkan Keskin, ilimizdeki mermer sektöründe 2017 yılından itibaren bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu söylerken, başta Çin olmak üzere dünya genelinde yaşanan Koronavirüs salgınının Bilecik’te herhangi bir etki yapmadığını söyledi.

Başkan Keskin, “Bilecik’teki mermer sektöründe 2017 yarı yılından sonra ve 2018’den sonra blok hammadde de bir sıkıntı yaşandı, Bilecik’te işçi çıkartmalar o zamanlarda oldu. Isparta ile Burdur bölgesindeki mermer sektörü buraya bakarak daha hareketliydi, oralarda da son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandı, aslına bakarsanız Koronavirüs o bölgeleri etkiledi. Bilecik bölgesi iki yıl önce sıkıntıya düştü ama bunlar Koranavirüs sebebiyle olmadı.

Blok hammaddesinden satın alma noktasında yurtdışından gelen azaldı. Bu noktada alışveriş yaptığımız devletler Çin ve Hindistan’dı tabii ki Çin’de yaşanan hastalık ülkemizin bazı bölgelerinde mermer sektörünü etkiledi ama Bilecik’te Koronavirüs sebebiyle mermer sektöründe bir etkilenme söz konusu değil” dedi.

Editör: TE Bilişim