31 Mart seçimlerinden önce AK Parti’den aday adayı olmalarına rağmen Belediye Başkanı adayı gösterilmeyen ve büyük bir cesaret örneği sergileyerek bağımsız olarak seçimlere giren ve farklı kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Milletvekili Selim Yağcı’nın taraf olmamasına rağmen AK Parti’ye katıldılar. Belediye Başkanı Tekin ve Şahin’e rozetleri bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.

Bağımsız aday olmalarına ve seçimlerdeki zaferlerine karşılık Milletvekili Selim Yağcı tarafından, “bizim trenden inen bir daha trene binemez” açıklamalarına rağmen Şahin ve Tekin’in AK Parti’ye geçmelerinde bizzat Cumhurbaşkanının talimatı olduğu belirtilmişti.

VEKİL YAĞCI’NIN DAVETTEN HABERİ OLMADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Yine ilk defa gazetemizin gündeme getirdiği Münür Şahin’in AK Parti’ye geçiş görüşmelerinde ve girişimlerinde Bilecik AK Parti eski Milletvekili şimdiki Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın, Şahin ile görüştüğü, eski Milletvekili şimdiki Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'in de Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile görüşmelerde bulunduğu, ayrıca bu temaslardan sonra iki bağımsız adayın AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildiği ve bu gelişmelerden mevcut AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın dahi haberinin olmadığı da gelen iddialar arasında yerini almıştı.

İLK TEBRİK EDEN VEKİL YAĞCI OLDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen grup toplantısında Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e AK Parti rozetleri takıldı. Rozet takma töreni sırasında Milletvekili Selim Yağcı’nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Karadayı’da hazır bulundu.

Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozetleri takılan başkanları ise ilk tebrik eden geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın toplantısında Zekiye Tekin ve Münür Şahin’in bu kadar erken sürede partiye alınmasından yana taraf olmadığını ve “AK Parti treninden inenler bir daha geri binemez” açıklamasında bulunan Milletvekili Selim Yağcı oldu.

Böylece trenden indirilen Belediye Başkanları yeniden AK Parti trenine binerek yerlerini almış oldu.

Editör: TE Bilişim