Bilecik’in merkeze bağlı Ahmetpınar Köyü Şelale Rampaları mevkiinde İstanbul-Ankara arasında sefer düzenleyen YHT’nin kılavuz treni(öncü tren) raydan çıkarak duvara çarptı. Tren içerisinde bulunan iki makinist hayatını kaybetti.

Ankara'dan yola çıkıp Yüksel Hızlı Tren (YHT) hattını kontrol amacıyla ilerleyen tekli kompartıman, Bilecik merkeze bağlı Ahmetpınar köyü sınırları içindeki tünelde raydan çıkarak duvara çarptı.

Kazada, trende bulunan ve Sedat Yurtsever ile Recep Tunaboylu isimli iki makinist olay yerinde yaşamını yitirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. İki makinistin cansız bedenleri savcının incelemesi sonrası Bilecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diğer yandan İstanbul ve Ankara’dan gelen YHT yolcuları Bozüyük ve Bilecik tren istasyonlarında indirilirken ulaşımları bölgede karayolu ile sağlandı. İstanbul yönünden gelen yolcular ulaşımlarına Bozüyük; Ankara yönünden gelen yolcular ise Bilecik tren istasyonlarından devam ettiler.

“Kaza sebebi tam belli olamamakla beraber biz hızlı girdiği kanaatindeyiz”

Kazaya ilişkin açıklama yapan Vali Bilal Şentürk ise;Maalesef bugün Eskişehir Ali Fuat durakları arasında her gün rutin olarak hızlı tren hattını kontrol eden lokomotifimiz Bozüyük -Bilecik sınırları arasında kontrolden çıkarak önce tünel duvarına çarparak tünelin içerisinde 200 metre sürüklenerek kaza söz konusu olmuştur.

Kaza çerçevesinde ne yazık ki iki tane makinistimiz hayatını kaybetmiştir. Allah’tan rahmet diliyoruz. AFAD, hızlı tren demiryolu ekipleri jandarmalar ile beraber cenazeleri çıkarttı. Gerekli teknik incelemeler devam ediyor. İncelemelerle birlikte kazanın nedeni belli olacak. Kaza sebebi tam belli olamamakla beraber biz hızlı girdiği kanaatindeyiz ama gerekli incelmeler yapılınca belli olacak. Makinistlerin Eskişehir’de ailelerine bildirildi. Tren teknik çalışmalarla birlikte kazanın sebebinin anlaşılmasından sonra akşama kadar hızlı bir şekilde kaldırılıp temizlenip normal duruma gelecek. Yol açılır açılmaz normal seferler başlayacak. Zaten şuan Bozüyük ile Bilecik arası tren seferi devam ediyor. Bozüyük’ten Bilecik’e otobüslerle yolcularımız devam edebiliyor. Tabi ki kaybımız olması son derece üzücü. İnşallah bir daha böyle kazalar olmaz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim