Trafik polisleri, 81 ilde yeni kıyafetleriyle göreve başladı. Görünürlüğü yüksek olan yeni kıyafetler teknolojik gelişmeler, iklim koşulları ve görev şartları dikkate alınarak, görevlilerin olaylara rahat, hareket kısıtlaması olmadan ve etkili şekilde müdahalesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı.

Yazlık ve kışlık olarak tasarlanan kıyafetlerin açık renk olması ve fosfor oranının arttırılmış olması dikkat çekti. Bu sayede sürücü ve yayalar trafik polislerini daha rahat görebilecek. Su geçirmez özelliğe sahip olan kıyafetler, trafik polislerini eksi 30 dereceye kadar soğuktan koruyabilecek şekilde tasarlandı.

Bilecik’teki trafik polisleri yeni kıyafetleriyle göreve başlarken, Vali Bilal Şentürk ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da Kayı Plaza AVM önünde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Trafik polislerinin yeni kıyafetlerini giyen ve sürücülere çikolata ikramında bulunan Vali Şentürk, sürücülere trafikte yaya önceliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Şentürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonuyla Trafikte Öncelik Yayaların gibi yaya güvenliğini öne çıkartan, trafik kurallarına uyma noktasında yürütülen kararlı çalışmaların bir parçası olarak yine trafik polislerimizin daha fark edilebilir olmalarını sağlamak üzere Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yeni kıyafetlerini tanıtmak üzere bu programı gerçekleştirdik. Polisimizin amacı hiçbir zaman ceza yazmak değil, öncelikle yayalarımızın ve sürücülerimizin trafik güvenliği tam anlamıyla sağlamaktır. Bunun için de farkındalık oluşturmak gerekir. Kontrol ekiplerimiz her an her noktada bulunuyorlar. Bununla beraber ihlallerin olmasını engellemektir temel arzumuz. Arkadaşlarımız da 24 saat görev yapıyor. Onların da can güvenliği bizim için önemli. Bu kıyafetlerin hem kendi güvenlikleri açısından hem de trafik güvenliği açısından katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”dedi. 

Editör: TE Bilişim