Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selman Aydeniz, soysal medya hesabından yapmış olduğu “Trafik ışıklarının trafiği sıkıştırdığı başka bir yer yoktur herhalde” paylaşımına açıklık getirdi.

Bilecik Arena programına katılan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selman Aydeniz, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Bilecik’teki trafik sorununu ve trafik lambalarının yarattığı iddia edilen sorunlara dair açıklamalarda bulundu.

“TRAFİK IŞIKLARI ÇALIŞMADIĞI ZAMAN BİLECİK’TE TRAFİK SORUNU YOK”

“Bilecik’te özellikle sabah saatlerinde Bilecik’ten sanayi istikametine bir yoğunluk oluşmakta.Sizde geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, ‘trafik ışıklarının trafiği sıkıştırdığı başka bir il yoktur herhalde’ diyerek gündeme dair açıklamalarda bulundunuz. Bununla ilgili sorunlar çözüldü mü?” sorusuna cevap veren Başkan Aydeniz, “Trafik şubeyle görüşmelerimizde emniyet müdürümüzün 8 ile 9 buçuk arası 3 ile 6 buçuk arası şuanda ışıklarımız normal yanıp sönmeye geçti. Buda güzel bir şey. Biz bunun 7 buçuğa da çekilmesini istedik ama yalnız İl Özel İdare Kavşağının olduğu bölgeden çıkışlar fazla olması nedeniyle trafiği tehlikeye atar diye 7 buçukta başlamıyor. Sabah 8 ile 9 buçuk arası trafik ışıkları çalışmıyor zaten trafik ışıkları çalışmadığı zaman Bilecik’te trafik sorunu da yok. Yani trafik akıyor.” dedi.

“YAYA GEÇİDİNDEN TUTUN TRAFİK IŞIKLARINDAN TUTUN HANİ HEPSİ SIKINTILI”

“Yaya geçidinden tutun trafik ışıklarından tutun hani hepsi sıkıntılı” diyerek sözlerine devam eden Başkan , “Alternatif yol güzergâhlarımız yok. İşin açıkçası sadece bir Atatürk Bulvarımız var alternatif yol olarak ise, Futbol Sokağı söylüyorum. Ama Futbol Sokakta çözüm değil düşündüğün zaman ama hani nasıl söyleyeyim geçen sene bir dilekçe vermiştim trafik komisyonuna Hamsi Köprüsünden eski garaja olduğu yer 800 metre 11 tane yaya geçidi var. Toplamda 72 metreye düşüyor ilk 100 metrede 3 tane yaya geçidi var abi düşündüğün zaman Bilecik’te birçok şey sıkıntılı yaya geçidinden tutun trafik ışıklarından tutun hani hepsi sıkıntılı.” İfadelerine yer verdi.

Trafik Komisyonundaki değerlendirmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Aydeniz, “Trafik ışıklarından ziyade Atatürk Bulvarının trafiğin akışını sağlamak yönünde şuanda biliyorsunuz ortada ki refüj karayollarının. Yani karayollarından belediyeye geçerse yani daha tabi şeyi var ama trafik ışıklarıyla ilgilenen şu anda kavşak olayları olduğu için biraz sıkıntılı

“ALT GEÇİT ÜST GEÇİT İŞİ ÇÖZER ZATEN”

“Eskiden Yenişehir yolu sorunumuz vardı, hastane sorunumuz vardı, bunlar kalktı.Artık siz mesela komisyonda deseniz ki; ‘800 metre deseniz ki arkadaşım buraya Hamsu Köprüsünün oradan girişle bura arasına dalcık yapılsa olur mu?” sorusuna ise Başkan Aydeniz şöyle cevap verdi: “Hiç kimsede üzerine alınmasın Bilecik kurulduğundan beri belediyecilik anlayışı park bahçelerden ziyade o şekil alt geçit olsun üst geçit olsun hani diğer illerde görüyoruz ne güzel uzaktan çekilen fotoğraflarda görüyoruz alt geçit üst geçit işi çözer zaten.”

Editör: TE Bilişim