Trafik geçiş eğitimi alan öğrenciler, üzerinde dur ve geç yazan trafik lambalarıyla Atatürk Bulvarında bulunan yaya geçitinde yaya öncelikli trafiğin önemine dikkat çektiler.

2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesi nedeniyle, 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Trafik Haftası etkinlikleri "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla gerçekleştiriliyor. Hafta dolayısıyla kara yollarındaki ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesini sağlamak ve kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik bilincin artırılması amacıyla ülke genelinde etkinlikler düzenleniyor. Özellikle sürücü ve yayalar başta olmak üzere vatandaşlara yaya geçitlerinin kullanımı konusunda yapılan etkinlikler kapsamında; Bilecik’te okullarında  trafik geçiş eğitimi alan ve sertifakaları olan öğrenciler, ellerindeki taşınabilir trafik lambalarını kullanarak trafikte yayalara öncelik tanıdı. Yaya önceliğine dikkat çeken uygulamada öğrencilere trafik polisleri eşlik etti.

Yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde areket edebilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik, haftaboyunca devam edecek.

Editör: TE Bilişim