Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, araçların tescil plakaları, sürücülerin sürücü belgelerine ceza yazılıp yazılmadığı ve araçlarının otoparka çekilip çekilmediği ile ilgili sorgulama programının 30 Mayıs tarihi itibariyle internet ortamında kullanıma açıldığını belirtti.

Yapılan açıklama şöyle:

“Trafik birimlerimiz tarafından araçların tescil plakaları ile sürücülerin sürücü belgelerine ceza yazılıp yazılmadığı, araçların otoparka çekilip, çekilmediği hususlarının sorgulanabilmesi için düzenlenen program 30/05/2014 tarihinde internet ortamında kullanıma açılmıştır.

İnternet üzerinden sorgulama yapmak isteyenler, gerekli bilgilerini girmek suretiyle cezasının olup, olmadığını öğrenebileceklerdir.

Bunun için; www.egm.gov.tr adresine girildikten sonra “Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” sekmesi tıklanarak “Adı-Soyadı”, “TC Kimlik Numarası” ve “Doğum Yılı” bilgileri doğru şekilde girilecek, “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama”, “Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama”, “Tüzel Kişi Ceza Sorgulama” ve “Otoparka Çekilen Araç Sorgulama” butonlarından sorgulama yapılabilecektir.            

Editör: TE Bilişim