Korkmaz Kesik 

İnhisar’a bağlı Tozman köyünde Haziran ayında yaşanan sel felaketi sonrası köy yollarının zarar görmesi nedeniyle köy yollarının onarımı için verilen teklif Ekim ayında görüşülecek. 

İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Bulur ve Nihal Arslan, İnhisar’a bağlı Tozman Köyü’nde Haziran ayında yaşanan sel felaketi sonrası tarım arazileri ve yolların zarar görmesi nedeniyle köy yollarının yapımı için İl Genel Meclisine yazılı teklif verdi. Teklif, İl Genel Meclisi gündemine gelirken Tozman Köyü’ne gelecek yardımların zaman alacağından dolayı teklifin görüşülmesi bir ay ertelendi. 

Yıldırım: ‘Ödenek gelecek’ 

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Tozman Köyü için ödenek beklendiğini belirterek verilen teklifin görüşmesinin bir ay sonra yapılmasını önerdi. Yıldırım, DSİ’nin alt yapı çalışmlarını devam ettirdiğini kaydederken, ‘Geçtiğimiz ay AFAD başkanlığına bir ziyaretimiz oldu. Yazışmalar devam ediyor. En kısa zamanda yazışmalar biter. Oradan bir ödenek gelmesi söz konusu. Alt yapı ile ilgili DSİ de çalışmalarına devam ediyor. Bu konuyu bir aya erteleyelim. Asfalt ile ilgili beklentiler var’ dedi. 

‘Beyaz çamaşırlar siyaha dönüyor’ 

İl Genel Meclis Üye Nihal Arslan, Tozman Köyü’nde yaşayan vatandaşların durumdan son derece rahatsız olduğunu ifade ederken Maden ocağına giden araçların aşırı derecede toz çıkardığını belirtti. Köylülerin ve muhtarın şikayetlerinin artması sonucunda konuyu meclis gündemine getirdiklerini söyleyen Arslan, “Köylümüz ve muhtarımız çok aşırı bir şekilde durumdan rahatsız. Yukarıda maden ocağı var. Ocak, köyden ayda yaklaşık 300 tane kamyon geçiriyor. Yine kavgalar başladı. Yol stabilize yoldan daha beter bir durumda. Yollar ıslatılıyor ama bu yeterli gelmiyor. Aşırı toz oluşuyor. İnsanlar çamaşırlarını asıyor, beyaz çamaşırları siyah hale dönüştüklerini söylüyorlar” ifadeleri kullandı. 

İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Bulur ve Nihal Arslan’ın İnhisar’a bağlı Tozman köyünde Haziran ayında yaşanan sel felaketi sonrası tarım arazileri ve yolların zarar görmesi nedeniyle köy yollarının yapımı için İl Genel Meclisine verdiği yazılı teklif, Ekim ayında yeniden meclis gündemine gelecek. 

Editör: TE Bilişim